آمبولی ریه بعد از زایمان چرا به وجود می آید؟
آمبولی ریه بعد از زایمان چرا به وجود می آید؟
در ابتدا گفته شد که در طی اختلالی بعد از زایمان ممکن است در رگ های عمقی پا و یا لگن، خون لخته شود. گاهی این لخته های خونی جدا می شوند و شروع به حرکت می کنند. بعضی از این لخته ها به سمت ریه می روند و در یک رگ خونی ساکن می شوند. این باعث می شود تا رگ خونی نزدیک به ریه بسته شده و آمبولی ریه بعد از زایمان اتفاق بیفتد. البته این لخته های خونی ممکن است در جاهای مختلفی از بدن ایجاد شوند. بعضی اوقات در رگ های خونی زیر پوست پا ایجاد می شوند که به آن ترومبوز وریدی سطحی گفته می شود.اما اگر می خواهید با تمام نکات مهم درباره آمبولی ریه بعد از زایمان مانند، علت های ابتلا به این بیماری، نشانه ها و علائم این بیماری، روش های تشخیص آمبولی بعد از زایمان، خطرات این اختلال و … آشنا شوید به شما پیشنهاد می کنیم که تا ادامه این مقاله را از دست ندهید.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
آمبولی ریه بعد از زایمان
آمبولی ریه بعد از زایمان چیست؟ “آمبولی ریه بعد از زایمان” یکی از اختلالاتی است که می تواند بعد از زایمان رخ دهد. گاهی بعد از زایمان در رگ های عمیق پا، خون شروع به لخته شدن می کند. این اتفاق ممکن است در لگن نیز صورت بگیرد.
این اختلال به نام ترومبوز وریدهای عمقی شناخته می شود. اما شاید بپرسید که لخته شدن خون در لگن و یا پا چه ربطی به آمبولی ریه بعد از زایمان دارد؟ برای اینکه به جواب همه این سوالات برسید به شما پیشنهاد می کنیم که تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. اگر به دنبال مرکز سونوگرافی غربالگری در تهران و یا متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران هستید رادیولوژی دکتر دلیری با ارائه انواع خدمات سونوگرافی آماده خدمت رسانی به مادران عزیز می باشد.
هرچیزی که نیاز است درمورد آمبولی بعد از زایمان بدانید
علائم اختلال آمبولی ریه بعد از زایمان چیست؟
طبق گفته های متخصص سونوگرافی غربالگری و همچنین افراد ماهر در این رشته، اختلال آمبولی ریه نشانه خاصی ندارد و در بسیار اوقات، فردی که به این بیماری دچار است هیچ نشانه و یا تغییری خاصی را متوجه نمی شوند اما گاهی اوقات نیز ممکن است نشانه هایی را به همراه داشته باشد. در مادرانی که تجربه نخست بارداری دارند، احتمال ابتلا به این اختلال بیشتر است زیرا این افراد خون زیادی را در هنگام زایمان از دست می دهند. اگر این اختلال برای شما علائمی داشته باشد می تواند علائم زیر باشد:
تب اولین نشانه از علائم اختلال آمبولی ریه بعد از زایمان است. گرم بودن و یا قرمزی پا، دیده شدن ورم در یک پا، احساس درد در ساق و ران پا، حساسیت زیاد در لمس شدن پاها و … نیز از مهم ترین علائمی هستند که می توان برای آمبولی ریه نام برد اما همانطور که گفته شد؛ در بسیاری از مواقع، این بیماری هیچ علائمی ندارد.
اما علائم دیگری نیز وجود دارد که پس از گسترش بیماری و لخته شدن خون در رگ های نزدیک به ریه رخ می دهند. با دیدن این علائم بهتر است که سریعا بیمار تحت نظارت پزشک قرار بگیرد. این علائم عبارت اند از: داشتن سرفه های خونی و یا خلط خونی، احساس درد و آزردگی قفسه سینه و نفس تنگی که باید به آنها توجه زیادی داشته باشید.
چه عواملی می توانند خطر ابتلا به آمبولی ریه بعد از زایمان را بیشتر کنند؟
در این بخش از مقاله می خواهیم به شما عواملی را بیان کنیم که رخ دادنشان می تواند خطر ابتلا به آمبولی را در مادر بالا ببرد. برای آشنایی با این موارد، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
- ابتلا بودن به دیابت، سرطان، چاقی، کم خونی و…
- خونریزی زیاد بعد زایمان و یا انجام جراحی سزارین به دلیل از دست دادن خون زیاد
- داشتن سابقه ابتلا به این بیماری
- استعمال دخانیات
- داشتن مشکلات ژنتیکی و یا ارتی
- بارداری چندقلو و یا بارداری در سن بالاتر از 25 سال
این موارد جزء مهم ترین عواملی هستند که می توانند خطر ابتلا مادر به بیماری آمبولی ریه بعد از زایمان را بیشتر کنند. سعی کنید از این عوامل دوری کنید و یا اگر نمی توانید آنها را رفع کنید حتما به پزشکتان اطلاع بدهید.
چه کارهایی می توانند از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند؟
اکنون که با عوامل مهم در ایجاد آمبولی ریه بعد از زایمان آشنا شدید بهتر است که با عواملی نیز آشنا شوید که انجام دادنشان می تواند شما را از ابتلا به این بیماری دور کند. با ما همراه باشید.
- درمان کم خونی
- استفاده نکردن از دخانیات و ….
- داشتن تحریک بعد از زایمان
- همیشه تحت نظارت پزشک باشید.
- تمام سونوگرافی ها را مانند بهترین سونوگرافی جنین، سونوگرافی غربالگری و … را انجام دهید.
با انجام دادن این موارد می توانید تا حد زیادی خطر ابتلا به این بیماری را کم کنید. این بیماری می تواند بسیار خطرناک باشد پس هرکاری که می تواند خطر ابتلا به این بیماری کم کند را جدی بگیرید.
کلام پایانی
عنوان این مقاله آمبولی ریه بعد از زایمان بود و شما در این مقاله با این بیماری، نشانه ها و علائم آن و همچنین عوامل افزایش و کاهش خطر ابتلا به این بیماری آشنا شدید. امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بوده اید کمال تشکر را داریم.