آشنایی با انواع چسبندگی جفت

آشنایی با انواع چسبندگی جفت

جفت عضوی از بدن است اما در موقع بارداری رشد می کند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که جنین درون رحم چگونه رشد می کند؟ چگونه مواد مغذی به آن می رسد؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که عضوی به نام جفت پس از بارداری در رحم ایجاد می شود.
از رگ های خونی بدن، رگ های بسیار نازکی به جفت متصل است و این باعث می شود تا جفت بتواند مواد غذایی مورد نیاز بدن جنین و همچنین ویتامین های ضروری را از خون گرفته و وارد بدن جنین کند.

شاید از خودتان بپرسید که چرا انواع چسبندگی جفت وجود دارد؟ در راستای پاسخ به این سوال باید بگوییم که میزان چسبندگی و نفوذ جفت در دیواره رحم باعث می شود که انواع چسبندگی جفت ایجاد شود. برای آشنایی با انواع چسبندگی جفت ادامه این مقاله را از دست ندهید.

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟ 

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟ 
ultrasound (2)

سونوگرافی غربالگری در تهران

برای درخواست وقت ملاقات و نوبت دهی با ما در تماس باشید

انواع چسبندگی جفت

جفت اگر مشکلی نداشته باشد، به طور عادی و معمولی در زایمان از بدن خارج می شود اما انواع چسبندگی جفت در این امر مشکل ایجاد می کنند. چسبندگی چفت چگونه اتفاق می افتد؟
برای اینکه انواع چسبندگی جفت را به طور ساده توضیح دهیم باید بگوییم که جفت دارای رگ های خونی بسیاری است. وقتی انواع چسبندگی جفت اتفاق بیفتند این رگ های خونی محکم به رحم می چسبند و جدا نمی شوند.
هیچ یک از انواع جفت به هیچ عنوان نباید داخل رحم باقی بماند و به مین دلیل اگر فردی به این بیماری مبتلا شود قطعا باید تحت نظارت شدید پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری قرار بگیرد تا جفت به هر صورت ممکن از رحم خارج شود. خارج نشدن جفت از رحم باعث ایجاد عفونت های شدید و همچنین خونریزی مرگباری می شود.

زایمان یک پروسه بسیار پیچیده است که بسیاری از افراد با همه آن آشنا نیستند. برای مثال در مراحل پایانی زایمان کودک متولد می شود اما همچنان زایمان ادامه دارد زیرا عضوی به نام جفت هنوز در رحم وجود دارد.
جفت بخشی از بدن است که در هنگام بارداری رشد می کند و مواد مغذی و خون را از رگ ها گرفته و به بدن جنین می رساند. وجود جفت در هنگام بارداری بسیار ضروری است اما پس از بارداری باید جفت جدا شود. در بسیاری از بانوان جفت خود به خود جدا شده و از رحم خارج می شود اما بیماری به نام چسبندگی جفت وجود دارد که جفت در این بیماری دیگر خود به خود جدا نمی شود. چسبندگی جفت انواع مختلفی دارد و همچنین نکات زیادی در این باره وجود دارد. با ما همراه باشید تا با چسبندگی جفت، انواع چسبندگی جفت، علت ایجاد چسبندگی جفت و… آشنا شوید.

انواع چسبندگی جفت

همه چیز درباره انواع چسبندگی جفت

انواع چسبندگی جفت: چسبندگی اکرتا

چسبندگی اکرتا اولین نوع از انواع چسبندگی جفت است. خفیف ترین نوع چسبندگی جفت نیز چسبندگی اکرتا است. در این چسبندگی جفت به صورت عمیقی در دیواره رحم نفوذ کرده است اما به ماهیچه رحمی نمی رسد و فقط سطح نفوذ آن در حد دیواره رحم است. و شما می توانید برای شناسایی انواع جفت به یکی از مراکز سونوگرافی غربالگری در تهران و یا شهرتان مراجعه کنید.

انواع چسبندگی جفت: چسبندگی اینکرتا

انواع چسبندگی جفت: چسبندگی اینکرتا• دومین نوع از انواع چسبندگی جفت به چسبندگی اینکرتا معروف است. این نوع چسبندگی از اکرتا قوی تر است و نفوذ آن تا ماهیچه رحمی پیش می رود. این نوع چسبندگی ابتدا از دیواره رد شده و سپس به ماهیچه رحمی متصل می شود. بهتر است برای اطمینان خاطر به یکی از مراکز بهترین سونوگرافی جنین و غربالگری مراجعه کنید.

انواع چسبندگی جفت: چسبندگی پرکرتا

• این نوع از چسبندگی شدید ترین نوع از “انواع چسبندگی جفت” است که واقعا خطر ایجاد می کند. این نوع از چسبندگی از دیواره رحم عبور می کند، از ماهیچه رحمی عبور می کند و به عضو دیگری از اعضا بدن مانند مثانه متصل می شود. چسبندگی پرکرتا بسیار خطرناک است و حتما باید تحت کنترل و نظارت متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران و یا شهرتان قرار بگیرید.

عوارض و علت های ایجاد چسبندگی جفت

عوارضی که چسبندگی جفت می تواند ایجاد کند بسیار شدید است. سقط جنین، زایمان زودرس، خونریزی، ایجاد اختلال در رشد و همچنین ایجاد ناهنجاری های مادرزادی جزء خطرناک ترین عوارض چسبندگی جفت است.
اما اگر خواسته باشد بدانید که چرا چسبندگی جفت ایجاد می شود باید بگوییم که سه علت از مهم ترین علل های چسبندگی جفت هستند. اگر در زایمان های قبلی سزارین داشته بوده اید احتمال ابتلا به چسبندگی جفت بالا می رود.
همچنین جفت سر راهی می تواند خطر اتفاق افتادن این بیماری را بسیار تشدید کند. سن بارداری مادر نیز تاثیر بسیار زیادی در این امر دارد. بارداری در سن بیشتر از 35 سال می تواند خطر ابتلا به بیماری را بیشتر کند. و بهتر است برای اطمینان خاطر بیشتر تحت نظر متخصص سونوگرافی غربالگری باشید.

عوارض و علت های ایجاد چسبندگی جفت

چسبندگی جفت و زایمان با این مشکل

شاید برایتان سوال باشد که اگر دچار چسبندگی جفت باشیم زایمان چگونه انجام می شود؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که زایمان فرق چندانی ندارد اما در مرحله آخر این زایمان مشکلاتی ایجاد می شود.
ابتلا رحم برای تولد فرزند دچار انقباضاتی می شود که کودک از رحم خارج شود. سپس این انقباضات باعث می شود تا کودک خارج شده و متولد شود. اما این آخرین مرحله نیست. آخرین مرحله بیرون شدن جفت است.
حدود 30 دقیقه بعد از زایمان در یک فرد که به جفت چسبنده مبتلا نیست، جفت باید خارج شود. اما اگر خروج جفت تا 30 دقیقه انجام نشد این یعنی فرد مبتلا به جفت چسبنده است و به آن چسبندگی جفت می گویند. چسبندگی جفت انواع مختلفی دارد و هرکدام از این انواع ویژگی های خاص خودشان را دارند. برای آشنایی با عنوان جفت چسبنده به شما پیشنهاد می کنیم که تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

کلام پایانی

شما با مطالعه این مقاله یاد گرفتید که چسبندگی جفت چیست، انواع چسبندگی چفت، علل های ایجاد چسبندگی جفت چیست و عوارض این بیماری کدام است. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بوده اید کمال تشکر و قدردانی را داریم.

منبع:

pubmed

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟