عوارض و بیماری های پس از یائسگی را بشناسید.
عوارض و بیماری های پس از یائسگی را بشناسید.
بیماری های پس از یائسگی را نباید ساده در نظر گرفت؛ چرا که این بیماریها میتوانند سبک زندگی زنان یائسه را کاملاً تحت تأثیر قرار دهد و به همین خاطر، بانوان عزیز باید با بیماری های پس از یائسگی آشنا باشند تا بدون استرس بتوانند به درمان آن بپردازند.
یائسگی چیست؟
حدفاصل 50 الی 53 سالگی به بعد را میتوان آغاز دوران یائسگی در نظر گرفت. متأسفانه بیماری های پس از یائسگی را برخی نمیشناسند. به دلیل نبود اطلاعات کافی بسیاری از بانوان با مشکلات و بیماری های این دوره آشنایی ندارند و به همین علت، شاید آنچنان که بایدوشاید نتوانند بعد از عبور از این سن خاص از لذتهای زندگی خود بهرهمند شوند، میتوان گفت یائسگی یک مرحله مهم در زندگی بانوان است و اولین نشانه خود را با قطع شدن عادت ماهانه نشان میدهد. در برخی از شرایط باید بانوان به متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران برای تشخیص بیماریهای یائسگی مراجعه کنند.
چنانچه بانوان بیشتر از یک سال عادت ماهانه را تجربه نکنند، یعنی وارد دوره یائسگی خود شدهاند و باید این نکته را در نظر گرفت که بسیاری از بیماریهای شایع متأسفانه در این دوره به وجود میآید. به این دلیل که هورمون استروژن متأسفانه کاهش مییابد و همین امر میتواند تغییراتی را علاوه بر سبک زندگی حتی در خلق و خوی افراد ایجاد کند. به هر حال این دوره هم یکی از بخشهای طبیعی و معمولی زندگی بانوان است که مانند بسیاری از دورههای دیگر باید با آن روبهرو شوند و در این میان، سونوگرافی غربالگری در تهران برای تشخیص بسیاری از بیماریهای این دوره نیز پیشنهاد میشود.
همه چیز درباره بیماری های پس از یائسگی
بیمیلی جنسی
مشکلات جنسی را نباید در دستهبندی بیماری های پس از یائسگی نادیده گرفت. این بیماری نیز یکی از بیماریهای حقیقتاً آزاردهندهای است که باعث بیمیلی جنسی زنان یائسه میشود و حتی به لکه بینی و خونریزی بعد از مقاربت هم شاید ختم شود و بهتر است بدانید که برخی حتی دردناک بودن نزدیکی را نیز باید جزء عوارض این بیماری تحمل کنند.
در بسیاری از مواقع این بیماری به افسردگی زن و شوهر هم دامن میزند و همین امر میتواند روی سبک زندگی این افراد تأثیر ناخوشایندی بگذارد. بیمیلی جنسی به خاطر خشکی واژن عمدتاً رخ میدهد که همین امر باعث میشود تا زنان یائسه آنچنان که بایدوشاید نتوانند در این سن نیز با همسر خود شرایط ایده آلی را ازنظر جنسی تجربه کند. توصیه ما این است که به متخصص سونوگرافی غربالگری مراجعه کنند تا در مورد بیماری های واژن و عفونتهایی که وجود دارند اطلاعات بیشتری کسب کنند.
افتادگی لگن
یکی از بیماری های پس از یائسگی میتواند افتادگی لگن باشد که این بیماری را یکی از رایجترین بیماریها میتوان در نظر گرفت؛ چرا که عضلات کف لگن متأسفانه ضعیف میشوند و به خاطر کم شدن هورمون استروژن چنین بیماری به وجود میآید..
ضعیف شدن عضلات کف لگن سبب میشوند که اندامهای لگنی بهراحتی در جای خود قرار نگیرند و همین امر به انواع افتادگی منجر میشود که شاید به افتادگی کانال واژن، رحم، مثانه، مقعد و یا روده کوچک هم ختم گردد و معمولاً برای تشخیص میتوان از خدماتی نظیر سونوگرافی غربالگری استفاده کرد.
معمولاً دردهای لگنی، سنگینی در قسمت شکم، بیاختیاری ادرار و مدفوع و همچنین کمردرد ازجمله عوارض خطرناک و آزاردهنده افتادگی لگن در یائسگی به شمار میآیند که معمولاً پزشک و متخصص باید نوع افتادگی و همچنین شدت آن را ارزیابی کند تا بتواند از روشهای درمانی متفاوتی استفاده کند. البته برخی از روشهای درمانی شاید موقت و برخی دیگر شاید دائمی باشند.
بی اختیاری ادرار
بی اختیاری ادرار یکی از آزاردهندهترین بیماری های پس از یائسگی است که به خاطر پایین آمدن سطح هورمون استروژن عملکرد مثانه و مجاری ادرار نمیتواند عملکرد مناسبی را اعمال کند. به هر حال شدن عضلات ناحیه کف لگن اینچنین بیماری را در زنان یائسه به وجود میآورد که البته سن بانوان میتوانند در شدت این بیماری مؤثر باشد.
بسیاری از درمانهای خانگی، برخی از داروهای شیمیایی و برخی از حرکات ورزشی و حتی برخی از لیزر برای درمان این بیماری استفاده میکنند که هر کدام میتواند به شکلی تأثیرگذار باشد. انتخاب سونوگرافی برای بهترین سونوگرافی جنین را تنها نباید همیشه مدنظر داشت؛ چرا که بهترین سونوگرافی برای تشخیص بهموقع اینچنین بیماریهایی نیز به چشم میآید.
دل درد
دل درد و دلپیچه هم میتواند از جمله بیماری های پس از یائسگی باشد که به خاطر ناراحتی گوارشی و یا حتی سرطان رحم و تخمدان اینچنین مشکلی به وجود میآید که در این شرایط، بااحساس هر گونه دل پیچه و دل دردی بانوان عزیز یائسه باید هر چه سریعتر به انجام آزمایشهای ضروری بپردازند تا پزشک معالج از روشهای درمانی قابل قبولی برای برطرف کردن این بیماری استفاده کند.
بیماری های قلبی و عروقی
بیماریهای قلبی – عروقی نیز از جمله بیماری های پس از یائسگی به شمار میآید که متأسفانه برخی در این شرایط به خاطر اینکه این بیماریها را نادیده میگیرند، با خطراتی همچون مرگ و فوت خود روبهرو میشوند، پایین آمدن هورمون استروژن سبب میشود که دیواره عروق بدن انعطاف خود را از دست داده و ریسک ابتلا به گرفتگی عروق و سکته قلبی را افزایش دهد.
سخن پایانی
در مورد بیماری های پس از یائسگی به صورت مختصر و مفید با شما صحبت کردهایم که البته بهتر است شما از همان ابتدای کار با متخصصین زنان و زایمان نیز گفتگویی داشته باشید تا با انجام معاینات و آزمایشهای جدی شما را از ابتلاء به بیماریهای گفته شده دور نگه دارند؛ چراکه حقیقتاً جلوگیری بهتر از درمان است. در هر صورت ضمن بروز هر گونه درد در قسمتهای مختلف بدن و یا ایجاد سؤال و ابهامی خاص با متخصصین ما در این مجموعه در تماس باشید.