ترک پوست در بارداری به چه علت رخ می دهد؟ چگونگی بهبود آن
ترک پوستی در بارداری به چه علت رخ می دهد؟ + چگونگی بهبود آن
معضل ترک پوستی در بارداری بنا بر دلایل مختلفی به وجود میآید و صد درصد راه درمانی خاص خود را دارد. متأسفانه برخی در دوره بارداری به چنین مشکلاتی توجهی ندارند و در طولانی مدت با آثار عمیق ترک روی پوست خود روبرو میشوند و به همین دلیل، بهتر است اطلاعات خود را در این زمینه کمی افزایش دهید.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
انواع ترک پوستی در بارداری
نباید اینگونه تصور کنید که ترک پوستی در بارداری ممکن است تنها روی شکم به وجود آیند؛ چرا که معمولاً در قسمتهای نظیر باسن، سینه، کشاله ران و حتی ران احتمالاً ترکهای حاملگی به چشم میآیند اما بیشترین میزان ترک را شما روی پوست شکم مشاهده میکنید، حتی دیده شده است که پشت بدن، ساق پا و بازو نیز با این ترکهای پوستی در دوره بارداری عجین شدهاند که به خاطر کشیده شدن سریع پوست این چنین عارضهای رخ میدهد.
ترکهای پوستی را میتوان یک نوع اسکار در نظر گرفت که روی سطح بدن به وجود میآید و این ترکها در رنگهای گوناگونی ظاهر میشوند که عمدتاً صورتی، آبی، سیاه، بنفش و قرمز رنگهای متفاوت آن را شامل میشوند و البته شما باید این نکته را در نظر بگیرید که ترکهای پوستی در چه مرحلهای قرار میگیرد؛ چرا که زمان ایجاد و نحوه ایجاد ترک پوستی در بارداری در این شرایط نیز 2 موضوع مهم به شمار میآیند. زمانی که به بهترین سونوگرافی جنین مراجعه کنید، میتوانید در مورد این ترکها از متخصصین این مجموعه اطلاعات بیشتری به دست آورید.
همه چیز درباره ترک پوستی در بارداری
افزایش وزن دوره بارداری
افزایش وزن را میتوان یکی از دلایل بسیار واضح برای ایجاد ترک بارداری در نظر گرفت؛ چرا که با کشیدگی هرچه بیشتر پوست معمولاً ترکهای بیشتری به وجود میآیند که میتوان گفت افزایش وزن در برخی از موارد در یک مرحله از دوران بارداری بیشتر رخ میدهد.
حتی افرادی که بارداری چند قلو را تجربه میکنند، معمولاً با ترکهای پوستی بیشتر مواجه میشوند و عمدتاً با افزایش وزن نوزاد و مایع آمنیوتیک، شما میتوانید احتمال بالاتری را برای شکلگیری ترکهای پوستی در نظر بگیرید. همیشه همه چیز به افزایش وزن مربوط نیست و دلایل دیگری را نیز باید مورد توجه و بررسی قرار داد. در مورد وزن نوزاد و اینکه جنین میتواند چند قلو باشد، سونوگرافی غربالگری در تهران اطلاعات قابل قبولی را در اختیار شما قرار میدهد.
بررسی هورمون ها
هورمونها از جمله دلایل دیگری به شمار میآیند که در ایجاد ترکهای پوستی بارداری بیتأثیر نیستند. با ترشح مقدار زیاد هورمون کورتیزول شما با وخامت ایجاد ترکهای پوستی مواجه خواهید شد. کورتیزول به کاهش میزان کلاژن پوست مربوطه است. کلاژن در لایه میانی پوست قرار میگیرد و میتواند خاصیت کشسانی فیبرهای پوستی را حفظ کند. توجه داشته باشید که مشکلات هورمونی تأثیر را در دوره بارداری روی ظاهر و سلامت بانوان باردار میگذارد. در این دوره بانوان عزیز نباید مراجعه به متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران مسئله کم اهمیتی در نظر بگیرند.
شرایط وراثتی
مسئله وراثت حتی در اینجا نیز اهمیت خود را به رخ میکشد؛ چرا که مادرانی که در دوران حاملگی ترکهای حاملگی زیادی را مشاهده میکنند، فرزند دختر این افراد نیز در آینده معمولاً به همین شکل با ترکهای روی پوست مواجه خواهند شد؛ چون که پوست افراد معمولاً ساختار وراثتی دارد و ممکن است با توجه به انواع پوست برخی خاصیت ارتجاعی بیشتری را در پوست خود احساس کنند که در این بین، مسئله وراثت علاوه بر ترکهای پوستی میتواند روی شرایط دیگر بارداری تأثیر بگذارد که بهتر است در مورد این مسائل نیز با متخصص سونوگرافی غربالگری صحبتی داشته باشید.
نشانه های ایجاد ترک پوستی در بارداری
از جمله نشانهها و علائمی که میتوانید برای ایجاد ترک پوستی در بارداری در نظر بگیرید، ترکهای پوستی بسیار نازکی هستند که به خاطر صورتی رنگ بودن خود در کنار احساس خارش به وضوح قابل تشخیص هستند. این ترکها رگههایی برآمده و چینداری احساس میشوند که با توجه به نوع پوست در رنگهای قهوهای تیره، ارغوانی، قهوهای مایل به قرمز، صورتی و قرمز به چشم میآیند. معمولاً رنگهای برآمده اینچنینی شاید به تدریج به رنگ نقرهای تغییر پیدا کنند.
درمان ترک های پوستی بارداری
خدماتی مانند سونوگرافی غربالگری را تنها برای بررسی وضعیت جنین نباید ضروری دانست، در برخی از شرایط از متخصصین این حوزه میتوان در مورد راههای درمانی ترکهای پوستی در بارداری هم اطلاعات به دست آورد. میکرودرم ابریژن، جراحی با لیزر، لایهبرداری شیمیایی، کرمها و پمادها و جراحی همگی از جمله راهکارهای درمانی به شمار میآیند.
⦁ میکرودرم ابریژن
این روش اثرات جانبی چندانی ندارد و یکی از پرطرفدارترینها به شمار میآید. این روش با استفاده از دستگاهی امکانپذیر است که به پاشیدن کریستالهای ریزی روی پوست کمک میکند. لوله مکنده کریستال میتوان سلولهای مرده سطح پوست را به راحتی جمعآوری کرد.
⦁ جراحی با لیزر
حقیقتاً جراحی با لیزر برای درمان “ترک پوستی در بارداری” چندان روش کارآمدی نیست. البته برای برطرف کردن ترکهای ارغوانی و قرمز میتواند روش مناسبی باشد. برای پوستهای تیره در مراحل اولیه کارساز است و برای پوستهای روشن در مراحل پایانی که ترکها کمی محو شدهاند به کار میآید.
⦁ لایهبرداری شیمیایی
این نوع لایهبردار با استفاده از مواد شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد و نتیجه قابل قبولی را میتوان انتظار داشت. البته شما اگر در همان ابتدای کار به استفاده از لایهبردارها اقدام کنید، میتوانید نتیجه ایدهآلی را انتظار داشته باشید. در غیر این صورت شاید این روش هم چندان کاربردی نباشد.
⦁ کرم و انواع پماد
در حال حاضر انواع کرمها و پمادهایی وجود دارند که میتوان برای برطرف کردن ترکهای پوستی دوره بارداری مورد استفاده قرار داد. این کرمها در برندهای مختلفی تولید میشوند که باید با دقت انتخاب کنید و در دراز مدت مورد استفاده و کاربرد قرار دهید.
⦁ جراحی
جراحی آخرین راهی است که میتوان برای درمان ترک پوستی در بارداری مورد بررسی قرار داد. جراحی زیبایی شکم یکی از روشهای کارآمدی به شمار میآید که نباید آن را دست کم گرفت، ولی هزینه بالایی میطلبد.
سخن پایانی
هرآنچه در مورد شناخت ترک پوستی در بارداری لازم و ضروری بود را بیان کردهایم. امروزه با توجه به راهکارهای درمانی گفته شده، برطرف کردن عارضههای اینچنینی دیگر کار سختی نیست. بلکه باید برای کسب اطلاعات بیشتر زمان بگذارید و با مشاورین ما در این مجموعه در ارتباط باشید.