همه چیز درباره عفونت توکسوپلاسموز در بارداری

همه چیز درمورد عفونت توکسوپلاسموز در بارداری

توکسوپلاسموز یک بیماری است و وقتی داریم راجب توکسوپلاسموز در باردرای صحبت می کنیم یعنی وقتی این بیماری برای یک مادر و در شرایط باردار بودن رخ می دهد. شاید خودتان این موضوع را بدانید اما این را بیان کردیم تا بگوییم که این بیماری خیلی اوقات برای افراد عادی و در شرایط عادی نیز رخ می دهد که نگران کننده نیست.
دلیل اینکه ابتلا به این بیماری در شرایط عادی خطرناک نیست، وجود سیستم ایمنی بدن است. در شرایط مناسب و عادی، سیستم ایمنی بدن می تواند به راحتی این بیماری را از بین ببرد و یا جلو گسترش آن را بگیرد.
اما شاید از خودتان بپرسید که مگر در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن وجود ندارد؟ برای پاسخ به این سوال باید بگویم بله وجود دارد اما در این زمان بسیار ضعیف است. به دلیل اینکه سیستم ایمنی در دوران بارداری مسئولیت های بسیار زیادی دارد و به همین دلیل آسیب پذیر می شود. اما اگر می خواهید بدانید اگر یک مادر در دوران بارداری به توکسوپلاسموز در بارداری مبتلا شود چه خطراتی او را تهدید می کنند به شما پیشنهاد می کنیم که ادامه این مطلب را از دست ندهید.

ultrasound (2)

بهترین سونوگرافی جنین

برای درخواست وقت ملاقات و نوبت دهی با ما در تماس باشید

توکسوپلاسموز در بارداری

شاید تاکنون اسم توکسوپلاسموز در بارداری به گوشتان خورده باشید. آیا راجب این بیماری اطلاعاتی کافی دارید؟ توکسوپلاسموز یکی از بیماری هایی است که در دوران بارداری برای بعضی از مادران پیش می آید.
این بیماری توسط یک انگل ایجاد می شود که نام آن توکسوپلاسما گوندی است. بیشترین آمار دیده شده از مبتلایان به این بیماری در کشور انگلستان بوده است. این بیماری معمولا هیچ علائمی ندارد و شما نمی توانید از ظاهر آن را متوجه شوید پس توصیه می شود تحت نظر پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری باشید.
ما می خواهیم در این مقاله به صورت کامل به بررسی توکسوپلاسموز در بارداری بپردازیم و علت ها، خطرات و همچنین روش های درمان آن را به شما بیان کنیم. به شما پیشنهاد می کنیم که تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

توکسوپلاسموز در بارداری

همه چیز درباره توکسوپلاسموز در بارداری

خطرات احتمالی توکسوپلاسموز در بارداری چیست؟

شاید دانستن خطرات احتمالی توکسوپلاسموز در بارداری برایتان جالب باشد. مادرانی که به این بیماری مبتلا می شوند خطر احتمالی سقط جنین و یا مرده زایی در آنها بالا می رود. همچنین از دیگر مشکلاتی که می تواند این بیماری ایجاد کند، عفونت در بدن جنین است که در ادامه مشکلات زیادی را بوجود می آورد.
اما مشکلات بزرگ تر برای کسانی ایجاد می شود که در سیستم ایمنی بدن خود دچار اختلال و ضعف هستند. برای مثال بیمارانی که دچار اچ آی وی بودند، بیماری که شیمی درمانی شدند، بیمارانی که پیوند عضو انجام دادند و… . این دسته از بیماران به دلیل ضعف در سیستم ایمنی بدن، خطرات بسیار جدی تری برایشان وجود دارد. برای اطمینان خاطر از سلامت مادر و جنین به مراکز سونوگرافی غربالگری در تهران و یا شهرتان برای انجام آزمایش های لازم مراجعه کنید.

خطرات احتمالی توکسوپلاسموز در بارداری چیست؟

علائم بیماری توکسوپلاسموز چیست؟

شاید به دنبال علائم این بیماری باشید اما همانطور که گفته شد در کسانی که سیستم ایمنی بدن قوی داشته باشند، هیچ گونه علائمی ندارد. اما در افرادی که سیستم ایمنی بدنی دچار ضعف باشد برخی از علائم پدیدار می شوند. علائمی مانند تب بالای 37 درجه سانتی گراد، بی حالی و خستگی، تورم لوزه ها، درد عضلات و ماهیچه ها، گلو درد و … جزء علائمی هستند که می تواند در افراد مبتلا به توکسوپلاسموز پدیدار شوند.
بسیاری از این علائم پس از یک هفته در بدن یک فرد عادی بر طرف می شود. ناگفته نماند که این بیماری انتقال نمی یابد. فردی که به این بیماری مبتلا شود، در سطح بدن او کیست هایی ایجاد خواهد شد. در افرادی که سیستم ایمنی قوی دارند، این کیست ها به سرعت خوب می شوند و بیماری از بین می رود.
اما در کسانی که دچار اختلالاتی در سیستم ایمنی هستند، این کیست ها باقی می ماند و دچار مشکلات جدی تری می شود. وقتی توکسوپلاسموز در بارداری رخ بدهد، خطرات بسیار شدیدتری خواهد داشت پس بهتر است در دوران بارداری تحت نظر پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران یا شهرستان ها باشید. برای مثال این بیماری می تواند به چشم بزند که به توکسوپلاسموز چشمی معروف است. در موارد شدید، این بیماری می تواند به نابینایی نیز ختم شود. البته اندام هایی مانند قلب، ریه و حتی مغز می توانند هدف حمله این انگل قرار بگیرند.

علائم بیماری توکسوپلاسموز چیست؟

توکسوپلاسموز در بارداری چگونه درمان می شود؟

زمانی که به پزشک و مراکز سونوگرافی غربالگری و بهترین سونوگرافی جنین در شهرتان مراجعه کنید، این اطلاعات را در اختیار شما قرار می دهد اما بهتر است که از قبل چیزهای مختصری یاد بگیرید. در اولین مرحله، آزمایش خون گرفته می شود تا احتمال ابتلا فرد به این بیماری را تشخیص دهند.
در افرادی عادی معمولا درمان صورت نمی گیرد زیرا این بیماری خود به خود درمان می شود. اما برای مادران دارو تجویز می شود تا از عفونت جنین جلوگیری شود. البته میزان جلوگیری از عفونت جنین معلوم نیست.
در این دوران، آنتی بیوتیکی به نام اسپیرامایسین به مادران تزریق می شود. این آنتی بیوتیک جلو انتقال عفونت به جنین را تا حدودی می گیرد. البته فقط زمانی استفاده از آن اثر دارد که عفونت به جنین نرسیده باشد.

توکسوپلاسموز در بارداری چگونه درمان می شود؟

کلام پایانی

اگر احساس می کنید که به این بیماری مبتلا هستید بهتر است که سریع به یک متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران و یا در شهر خودتان مراجعه کرده و زیر نظر پزشک باشید. همچنین می توانید برای بررسی سلامت جنین، با اجازه دکتر بهترین سونوگرافی جنین مربوط به این بیماری را انجام دهید. امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. از اینکه تا آخر این مقاله “توکسوپلاسموز در بارداری” با ما همراه بوده اید کمال تشکر را داریم.

منبع:

NHS

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟