کلسیفه شدن یا جفت پیر چیست؟

کلسیفه شدن یا جفت پیر چیست؟

شاید شما هم با بیماری هایی که مربوط به جفت در دوران بارداری است، آشنایی کاملی نداشته باشید. ابتدا باید بدانید که جفت چیست؟ جفت بخشی در بدن است که در دوران بارداری ایجاد می شود و وظیفه بسیار مهمی دارد.
وظیفه جفت رساندن اکسیژن و مواد غذایی به جنین است و هر مشکلی که برای جفت ایجاد شود می تواند سلامت جنین را به خطر بیندازد. یکی از این مشکلات، جفت پیر است. شاید این سوال برایتان ایجاد شود که جفت پیر چیست؟ برای اینکه بیشتر با این بیماری و عوارض آن آشنا شوید به شما پیشنهاد می کنیم که تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟ 

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟ 
ultrasound (2)

سونوگرافی غربالگری در تهران

برای درخواست وقت ملاقات و نوبت دهی با ما در تماس باشید

جفت پیر چیست؟

در اولین بخش از این مقاله می خواهیم به تعریف جفت پیر بپردازیم تا شما این بیماری را بهتر بشناسید. جفت پیر چیست؟
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که در بعضی از مادران قبل از هفته سی ششم بارداری، رسوب کلسیم در جفت بالا می رود و این اتفاق منجر به جفت پیر می شود. جفت پیر دچار اختلالاتی در گردش خون خواهد بود و همین باعث می شود تا گردش خون جنین نیز دچار اختلال شده و باعث ایجاد عوارضی مانند رشد ناکامل شود و به همین علت توصیه می شود در دوران بارداری تحت نظر پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری باشید.
اگر دقت کرده باشید، در ابتدا گفته شد که این اتفاق اگر قبل از هفته سی ششم بارداری بیفتد، جای نگرانی دارد. این یعنی پیری جفت و یا همان جفت پیر بعد از این زمان اگر ایجاد شود، کاملا طبیعی است اما قبل از هفته سی ششم می تواند خطرناک باشد.
در قبل از هفته سی ششم جنین نمی تواند بدون کمک جفت، تغذیه کرده و یا اکسیژن مورد نیاز خود را تامین کند اما بعد از این زمان به نحوی جنین می تواند از پس این کارها برآید اما قبل از هفته سی ششم، جنین دچار کمبود اکسیژن و غذا خواهد شد.

جفت پیر چیست؟

همه چیز درباره اینکه جفت پیر چیست؟

علل های ابتلا به جفت پیر چیست؟

بسیاری از شما کاربران گرامی از ما پرسیدید که علت های ابتلا به جفت پیر چیست؟ در جواب به این سوال باید بگوییم که بیشتر افراد متخصص در همین کار مانند متخصص سونوگرافی غربالگری، با توجه به دانش و تجربه خود گفته اند که مهم ترین عوامل ابتلا به جفت پیر موارد زیر است:
استرس بیش از حد در دوران بارداری
قرار داشتن در شرایط محیطی بد مانند قرار داشتن در معرض تشعشعات
استعمال دخانیات مانند مصرف سیگار و…
داشتن فشارخون بالا در دوران بارداری
واکنش های مختلف نسبت به دارو ها و یا ویتامین ها مانند کلسیم بیش از حد

علل های ابتلا به جفت پیر چیست؟

این موارد مهم ترین عوامل ابتلا به جفت پیر شناخته شده اند. اگر شما هر کدام از این عوامل را دارید بهتر است که در دوران بارداری برای رفع آن با متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران و یا پزشک مربوطه در شهر خودتان، گفتگو کنید. اما در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا علائم این بیماری را با هم بررسی کنیم.

مهم ترین علائم جفت پیر چیست؟

هر بیماری علائمی دارد که پزشک می تواند با بروز آن علائم، تشخیص دهد که شما به کدام بیماری مبتلا شده اید و می خواهیم بدانیم عوامل ابتلا جفت پیر چیست؟ اما جفت پیر جزء بیماری هایی است که علائم بالینی بسیار کمی دارد. تشخیص این بیماری فقط با انجام بهترین سونوگرافی جنین ممکن است.
البته حتی با انجام سونوگرافی، تخمین سن جفت و یا احتمال ابتلا به کلسیفیکاسیون و یا همان جفت پیر بسیار دشوار است و فقط افراد آموزش دیده و متخصص می توانند با بررسی تصاویر این کار را انجام دهند.

عوارض و یا خطرات جفت پیر چیست؟

عوارض و یا خطرات جفت پیر چیست؟

قطعا نگرانی های زیادی در بین شما کاربران گرامی درمورد خطرات جفت پیر است و خطرات جفت پیر چیست؟ پس بهتر است که تمام عوارض این بیماری را به خوبی بشناسید و درمورد آنها اطلاعات داشته باشید، و اگر تحت نظر پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران و یا شهر های دیگر باشید اطمینان خاطر بیشتری از سلامت مادر و جنین دارید. برای آشنایی با این عوارض، ادامه مقاله را مطالعه کنید.

جدا شدن زودرس جفت

همانطور که در ابتدا نیز گفته شد، اگر جفت پیر قبل از هفته سی ششم اتفاق بیفتد می تواند خطراتی را در بر داشته باشد. عوارضی را که در این بخش می بینید، در صورتی خطر دارند که جفت پیر قبل از هفته سی ششم اتفاق بیفتد.
یکی از مهم ترین عوارض جفت پیر، جدا شدن زودرس جفت است. در این عارضه، جفت قبل از موعد جدا شده و دیگر اکسیژن و غذا به جنین نمی رسد که به نوبه خود می تواند خطرات بسیار زیادی برای جنین ایجاد کند. بهتر است که تحت نظر پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری باشید تا در زودترین زمان ممکنه اختلال هایی شبیه به جفت پیر را تشخیص دهید و درمان کنید.

زایمان زودرس و یا مرده زایی

دو مورد دیگر از عوارض خطرناک جفت پیر، زایمان زودرس و یا مرده زایی است. زایمان زودرس باعث می شود تا پیش از تکمیل شدن رشد جنین، زایمان اتفاق بیفتد و جنین برای کامل شدن، مدتی را در دستگاه باشد و همچنین احتمال داشتن مشکلاتی در تنفس جنین وجود دارد. مرده زایی نیز جزء همین عوارض است. در این عارضه، جنین مرده با دنیا می آید.

زایمان زودرس و یا مرده زایی

داشتن وزن کم هنگام تولد

آخرین خطری که در این مقاله می خواهیم به بررسی آن بپردازیم، وزن کم هنگام تولد است. مادرانی که به جفت پیر مبتلا شده باشند، معمولا وقتی کودکشان به دنیا بیاید، در مقایسه با بقیه کودکان وزن بسیار پایین تری دارد.

کلام پایانی

جفت پیر چیست، سوالی بود که شما در این مقاله به طور کامل جواب آن را گرفتید. همچنین شما یاد گرفتید که علائم “جفت پیر چیست”، چه عواملی باعث ابتلا به جفت پیر می شوند و عوارض این بیماری کدام است. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بوده اید کمال تشکر و قدردانی را داریم.

منبع:

MDPI

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟