حاملگی مولار چیست؟
حاملگی مولار چیست؟
مول هیداتیفرم و یا همان حاملگی مولار یکی از انواع تومور سرطانی است که در هنگام بارداری و در رحم ایجاد می شود. این بیماری برای بعضی از بانوان اتفاق افتاده و آنها را با چالش های جدی روبرو می کند.
شاید برایتان جالب باشد بدانید “حاملگی مولار” چگونه ایجاد می شود؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که در حاملگی، تخمک لقاح یافته به بارداری طبیعی تبدیل نمی شود و چیزی به نام کیستیک در رحم ایجاد می شود. کیستیک یک نوع توده غیر طبیعی و سرطانی است. برای اینکه اطلاعات بیشتری راجب این بیماری، روش های تشخیص، جلوگیری و یا پیشگیری از آن یاد بگیرید به شما پیشنهاد می کنیم که تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
حاملگی مولار
در ابتدا کمی با حاملگی مولار آشنا شده اید. حاملگی مولار یک نوع از بیماری هایی است که در زمان بارداری احتمال ایجادش وجود دارد. حاملگی مولار، دو نوع کامل و نسبی دارد که هرکدام از این دو دارای نکات خاص خودشان می باشند. همچنین پیشنهاد میکنیم به متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران مراجعه کنید.
حاملگی مولار کامل به نوعی از این بیماری گفته می شود که در آن هیچ بافت طبیعی از جفت وجود ندارد. اما شاید این سوال را داشته باشید که این نوع کی ایجاد می شود؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که گاهی اوقات اسپرم، تخمک خالی را بارور می کند و همین باعث می شود تا جنین ایجاد نشده و حاملگی مولار کامل اتفاق بیفتد.
اما حاملگی مولار نسبی کمی تفاوت دارد. در این نوع از حاملگی مولار، کمی بافت طبیعی و همچنین غیر طبیعی جفت وجود دارد. همین باعث می شود تا بافت شروع به رشد کرده اما متاسفانه توانایی زنده بودن را ندارد و در نهایت از بین می رود. این نیز نحوه ایجاد حاملگی مولار نسبی است. در صورتی که پزشک شما لازم دید به متخصص سونوگرافی غربالگری مراجعه کنید توصیه میکنیم وقفه ایی در انجام این کار نندازید.
هر دو نوع این بیماری بسیاری خطرناک هستند و شما باید به محض تشخیص، سریع برای درمان هرکدام از آنها اقدام کنید. این بیماری نوعی سرطان است و با پیگیری نکردن، گسترش پیدا خواهد کرد.
همه چیز در مورد حاملگی مولار
نحوه تشخیص حاملگی مولار چگونه است؟
بسیاری از شما کاربران گرامی از ما این سوال را داشتید که حاملگی مولار را چگونه می توان تشخیص دارد و یا علائم حاملگی مولار چیست؟ برای آشنایی با علائم حاملگی مولار به شما پیشنهاد می کنیم که تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
• خونریزی واژینال
یکی از رایج ترین علائم حاملگی مولار، خونریزی واژینال است. اگر در سه ماهه اول بارداری دچار خونریزی واژینال شده اید و رنگ خون، قرمز روشن و یا قهوه ای تیره باشد، احتمال اینکه شما به حاملگی مولار مبتلا شده باشید وجود دارد. یکی از مهم ترین کار ها در دوران بارداری این است که به سونوگرافی غربالگری در تهران مراجعه کنید.
• احساس درد و فشار در لگن
دومین راه تشخیص حاملگی مولار مربوط به دردهای لگنی است. اگر در بارداری احساس فشار در لگن و یا درد لگن داشتید بهتر است تا به پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری مراجعه کرده و علائم دیده شده را گزارش دهید. اگر کودک شما برایتان اهمیت دارد که طبیعتا باید همینطور باشد، سعی کنید به بهترین سونوگرافی جنین بروید و آزمایشات لازم را در آنجا انجام دهید.
• احساس حالت تهوع و استفراغ
حالت تهوع و استفراغ جزئ رایج ترین مشخصات این بیماری است. البته حالت تهوع و استفراغ در بارداری حالت کاملا طبیعی و نرمالی است و همیشه نمی توان این نتیجه را گرفت که شما به حاملگی مولار ابتلا هستید. اما اگر حالت تهوع بسیار شدید داشتید بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. در نظر داشته باشید سونوگرافی غربالگری یکی از آزمایشات لازم و مهم در جهت تعیین وضعیت جنین است.
علت ابتلا به حاملگی مولار چیست؟
اگر در فرآیند بارداری، سلول غیر طبیعی بارور شود، حاملگی مولار ایجاد خواهد شد. برای اینکه بهتر این موضوع را درک کنید باید بگوییم که هر انسان 23 جفت کروموزوم دارد. در بارداری هر یک کروموزوم از طرف مادر، به یک کروموزوم از طرف پدر متصل می شود.
اما در حاملگی مولار این امر متفاوت است. در حاملگی مولار کامل همه کروموزوم هایی فرستاده می شود از طرف پدر است. این باعث می شود تا پس از لقاح، کروموزوم هایی که از طرف مادر فرستاده شده بود از بین می رود و کروموزوم های پدر به صورت تکراری تکثیر می شوند.
در حاملگی مولار نسبی نیز کروموزوم های مادر باقی می ماند و کروموزوم های پدر نیز دو سری از میزان کروموزوم مورد نیاز را فراهم می کند. همین باعث می شود تا میزان کروموزوم مورد نیاز از حد مجاز بیشتر شود. یعنی بافت به جای داشتن 46 کروموزوم، 69 کروموزوم را دریافت می کند.
روش های درمان حاملگی مولار چگونه است؟
شاید فکر کنید که مراحل درمانی سختی برای درمان این نوع بیماری را باید طی کنید اما اینطور نیست. تعداد بسیار زیادی از این بیماری ها خود به خود دفع می شوند. به زبان دیگر وقتی مادر ببینید که بافت خوشه انگوری دفع شده است متوجه می شود که این بیماری نیز به پایان رسیده است.
همچنین اگر خود به خود درمان نشود باید بافت مولار برداشته شود زیرا ادامه بارداری با بافت مولار ممکن نیست. برای برداشتن بافت مولار نیز پزشکان از روش های متفاوتی استفاده می کنند.
کلام پایانی
این مقاله درباره بیماری حاملگی مولار بود و شما یاد گرفتید که این بیماری چیست، چه علائمی دارد، چگونه ایجاد می شود و روش های درمان آن به چه صورت است. شما می توانید برای درمان هرچه بهتر این بیماری به مراکز سونوگرافی غربالگری در تهران مراجعه کنید. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بوده اید کمال تشکر و قدردانی را داریم.