حرکات جنین در بارداری چگونه است؟

حرکات جنین در بارداری چگونه است؟

حرکات جنین در بارداری یکی از شیرین‌ترین احساساتی است که هر مادری می‌تواند آن را تجربه کند. در حرکات جنین در بارداری، حرکت بیش از حد یا عدم حرکت جنین در رحم، یکی از مسائل مهم بارداری است که می‌تواند موجب نگرانی مادران شود. به طور کلی مادران از طریق همین حرکات است که می‌توانند از سلامت و زنده بودن کودک خود مطمئن شوند؛ اما از آن جایی که این روش کالا مطمئن نیست؛ توصیه می‌کنیم برای اطلاع از وضعیت دقیق فرزند خود حتماً به سونوگرافی مراجعه کنید و از عادی بودن وضعیت بارداری خود مطمئن شوید.

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟ 

ultrasound (2)

سونوگرافی غربالگری در تهران

برای درخواست وقت ملاقات و نوبت دهی با ما در تماس باشید

حرکات جنین در بارداری

حرکات جنین در بارداری از همان روز‌های اول شروع می‌شود؛ اما به دلیل کوچک بودن حجم و وزن جنین، ممکن است احساس نشود. به طور کلی اولین حرکت‌های جنین در رحم را می‌توانید در هفته‌های هفتم و هشتم از طریق سونوگرافی غربالگری مشاهده نمایید. در حالت طبیعی به محض رسیدن به هفته‌های 18 تا 20 می‌توانید حرکات جنین خود را به صورت مستقیم در رحم خود احساس کنید. البته این اتفاق شیرین ممکن است کمی با تأخیر یا حتی زودتر اتفاق بیفتد؛ پس جای نگرانی نیست. جالب است بدانید مادرانی که اولین بارداری خود را تجزیه می‌کنند، معمولاً کمی دیرتر از سایر مادر‌ها این حرکات را احساس خواهند کرد.

حرکات جنین در بارداری

همه چیز درباره حرکات جنین در بارداری

حرکات جنین در رحم مادر چگونه است؟

نوع حرکت جنین در بارداری به وضعیت مادر و جنین بستگی دارد. میزان حرکات جنین در هر مرحله از رشد متفاوت است؛ به طوری که برخی در این دوره کاملاً فعال هستند و برخی حرکت خیلی پایینی دارند. طبق تحقیقات انجام شده و توصیفات مادران، اولین حرکات جنین که از خود نشان می‌دهد به صورت پروانه‌ای، غلت زدن یا لگد زدن به شکم مادر است. هرچه از دوران بارداری مادر بگذرد، تعداد این حرکات بیشتر و تکراری‌تر خواهند شد.

در اواخر دوره بارداری به دلیل کشیده شدن و در نتیجه نازک شدن بیش از حد پوست شکم، مشاهده لگد و حرکات جنین در بارداری آسان‌تر واضح‌تر می‌شود. طبیعتا با بزرگ شدن جنین، وزن آن نیز بیشتر شده و حمل کودک دشوار‌تر خواهد بود. به طوری که لگد زدن کودک به قفسه سینه و شکم مادر می‌تواند باعث ناراحتی و درد در این نواحی از بدن مادر شود. در صورتی که احساس می‌کنید حرکات جنین در رحم بسیار آزار دهنده یا غیر طبیعی است؛ توصیه می‌کنیم هرچه سریع‌تر به سونوگرافی غربالگری در تهران یا شهر خود مراجعه کنید.

حرکات جنین در رحم مادر

حرکات نرمال جنین در بارداری چگونه است؟

اولین حرکات جنین در بارداری معمولاً در هفته‌های ۱۸ الی ۲۰ اتفاق می‌افتد. این حرکات در اوایل بارداری معمولاً محدود هستند و به سختی احساس می‌شوند. با گذشت زمان و بزرگ شدن حجم و وزن کودک، نوع و تعداد حرکات تغییر می‌کند و روز به روز افزایش می‌باید. اغلب مادران، حرکت کودک در بارداری را در ساعات ظهر و عصر احساس می‌کنند. تعداد این حرکات معمولاً تا هفته ۳۲‌ام افزایش می‌یابد؛ اما بعد از آن معمولاً متوقف می‌شود. از این دوره به بعد ممکن است مادران متوجه کاهش این حرکات شوند؛ چرا که جنین در طول روز یک سیکل خوابی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه‌ای (در برخی موارد ۹۰ دقیقه) دارد که در این بازه حرکتی از خود نشان نمی‌دهد.

نکته مهمی که وجود دارد این است که حرکت جنین در بارداری باید تا زمان زایمان و در طول سیر لیبر نیز وجود داشته باشند. در صورتی که احساس می‌کنید جنین شما هیچ حرکتی ندارد یا تعداد آن به شکل عجیبی کاهش یافته، حتماً با متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران مشورت کنید و از سلامت خود خود اطمینان حاصل نمایید.

حرکت جنین در کدام قسمت شکم حس می ‌شود؟

بالاترین قسمت رحم (فوندال‌هایت)، تا ناف زنان، حدود ۲ سانتی‌متر فاصله دارد؛ از این رو نباید انتظار داشته باشید که حرکات اولیه کودک را در وسط شکم احساس کنید. در ماه‌های ابتدایی بارداری، بیشتر بخش‌های رحم داخل استخوان‌های لگن قرار دارد؛ از این رو اولین “حرکات جنین در بارداری” در قسمت‌های پایین شکم احساس خواهد شد. هر چه جنین داخل رحم بزرگتر می‌شود، رحم و جنین از لگن خارج شده و به سمت شکم مادر کشیده می‌شود.

حرکت جنین در پایین شکم و رابطه آن با جنسیت

برخلاف تصور اغلب مردم، حرکت جنین در پایین شکم هیچ ربطی به جنسیت کودک ندارد. برخی بر این باورند که حرکت جنین در بین پهلو‌ها نشان دهنده این است که کودک، دختر است؛ اما بهتر است بدانید این موضوع هیچ دلیل پزشکی و علمی ندارد. در صورتی تمایل دارید پیش از به دنیا آمدن کودک از جنسیت فرزند خود آگاه شوید؛ می‌توانید راه‌های مطمئن‌تری را امتحان کنید. بهترین سونوگرافی جنین نیز می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند و اطلاعات دقیق‌تری را در اختیار شما قرار دهد.

حرکت جنین در پایین شکم

دلایل کاهش حرکت جنین در رحم

کاهش بیش از حد حرکت جنین در بارداری معمولاً به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. این کاهش حرکات می‌تواند خطرناک باشد و به شما یا کودکان آسیب برساند؛ اما این موضوع همیشه صدق نمی‌کند و کم تحرکی کودک شما ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق افتاده باشد و خطر جدی به همراه نداشته باشد.

در ادامه برخی از دلایل کم شدن تعداد حرکت‌های جنین در رحم را معرفی می‌کنیم.

  • حرکت بیش از حد مادر که موجب به خواب رفتن جنین می‌شود.
  • برقراری رابطه جنسی مادر با پدر که باعث منقبض شدن رحم شده و در نتیجه باعث خوابیدن کودک می‌شود.
  • کوچک بودن بیش از حد کودک که در این صورت احساس حرکات بسیار سخت هست.
  • کمبود فضای رحم در اواخر سه ماهگی، به دلیل بزرگ شدن حجم کودک
  • خواب بودن جنین در رحم مادر؛ برخی از کودکان در دوران بارداری به خواب عمیق ‌می‌روند.
  • به دلایل مختلفی از جمله کاهش خونرسانی به جنین، پیچیده شدن ناف به دور گردن و اختلالات رحم، کاملاً ساکن و بی‌حرکت می‌شود.

در هر صورت بهتر است به صورت مرتب با پزشک خود در رابطه با این موضوع مشورت کنید و از طریق متخصص سونوگرافی غربالگری از سلامت کودک خود مطمئن شوید.

سخن پایانی

حرکات جنین در بارداری یکسان نیست و در طول ۹ ماه با نوسانات زیادی همراه است. اولین حرکت یکی از نشانه‌های سلامت کودک شما، نرمال بودن حرکات جنین در بارداری ست. اما این روش کافی نیست و حتماً باید تحت نظر متخصص سونوگرافی باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دقیق‌تر در مورد حرکات جنین و سلامت آن می‌توانید به سایت دکتر دلیری مراجعه کنید یا از طریق شماره تلفن موجود در سایت با ما تماس بگیرید.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟