بررسی دلایل دفع پروتئین در بارداری

دفع پروتئین در بارداری چیست؟

 یکی از اختلالات رایجی که بعضی از مادران به آن مبتلا می شوند دفع پروتئین در بارداری است. جالبت است بدانید ک وجود 150 میلی گرم پروتئین در ادرار طبیعی و یا استاندارد است و هیچ مشکلی ایجاد نمی کند اما دوران بارداری تغییراتی را در بدن ایجاد می کند که یکی از آنها تغییر سطح پروتئین در ادرار است.
وقتی آزمایش ادرار انجام می دهید، پزشک متخصص غربالگری به میزان پروتئین موجود در ادرار توجه کرده و دیدگاه خود را بیان می کند. معمولا بارداری باعث می شود تا این 150 میلی گرم، حدود 300 میلی گرم شود اما بیشتر از این مقدار باید بررسی شود.
یعنی اگر میزان پروتئین درون ادرار شما بیشتر از 300 میلی گرم باشد، پزشک برای بررسی های بیشتر نسبت به دفع پروتئین در بارداری اقدام می کند. ناگفته نماند که در اویل بارداری این میزان پروتئین کم و زیاد می شود و موضوع مهمی نیست اما در اواخر بارداری، باعث ایجاد نگرانی می شود.
البته شاخص هایی در میزان پروتئین دفع شده در بارداری دخالت دارند. برای مثال یکی از شاخص هایی که می تواند مقدار پروتئین را تغییر دهد، سن بارداری است. خیلی مهم است که شما در چه سنی باردار شده اید.

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟ 

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟ 
ultrasound (2)

بهترین سونوگرافی جنین

برای درخواست وقت ملاقات و نوبت دهی با ما در تماس باشید

دفع پروتئین در بارداری

شاید برایتان جالب باشد بدانید که همیشه به صورت عادی مقداری پروتئین به همراه ادرار دفع می شود که این کاملا طبیعی است و این کار برای بدن مفید است. در دوران بارداری به مراتب این میزان زیادتر شده و شدت می گیرد که همچنان طبیعی است ولی برای اطمینان خاطر بیشتر بهتری است تحت نظر پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری باشیم.
اما اگر دفع پروتئین در بارداری بسیار زیاد و غیر عادی باشد، کم کم مادر با مشکل روبرو خواهد شد و این بیماری خطرات زیادی را ایجاد می کند. این بیماری معمولا توسط آزمایش ادرار تشخیص داده می شود زیرا در این آزمایش می توان میزان دقیق پروتئین موجود در ادرار را دانست. ما در این مقاله می خواهیم شما را بیشتر با این بیماری آشنا کرده و علائم، علت ها و همچنین روش های درمان آن را با هم بررسی کنیم. به شما پیشنهاد می دهیم که تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

دفع پروتئین در بارداری

همه چیز درباره دفع پروتئین در بارداری

دفع پروتئین در دوران بارداری نشان دهنده چیست ؟

شاید این سوال به ذهنتان رسیده باشد که دفع پروتئین در دوران بارداری چه خطراتی دارد؟ برای پاسخ در راستای این سوال باید بگوییم که این سوال در زمان های مختلف بارداری، پاسخ های مختلفی دارد. برای مثال دفع پروتئین در اوایل بارداری ممکن است نشانه ای برای بیماری کلیه باشد.
اگر پروتئین موجود در ادرار قبل از هفته 20 بارداری بسیار زیاد باشد، نشان دهنده بیماری کلیوی است. شاید بپرسید چرا؟ چون که اگر کلیه ها عملکرد درستی نداشته باشند، قطعا سطح پروتئین درون ادرار بالا خواهد رفت.
شاید کلیه شما با آسیب هایی روبرو شده که دیگر نمی تواند عملکرد درستی نشان دهد. برای مثال بیماری های زمینه ای مثل دیابت، فشار خون و… می توانند به کلیه ها آسیب بزنند و در نهایت کلیه نتواند درست کار کند. البته اگر دفع پروتئین بالا در ابتدا بارداری داشتید، مسئله زیاد نگران کننده ای نیست.
اما اگر این مشکل پس از هفته 20 رخ دهد می تواند باعث ایجاد خطراتی شود. دفع پروتئین زیاد پس از هفته 20 بارداری نشان دهنده بیماری پره اکلامپسی است. شاید بپرسید که پره اکلامپسی چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که این یک نوع اختلال جدی است که می تواند موجب تنگی رگ های خونی شود.
وقتی این اتفاق رخ دهد، سلامت مادر و جنین در خطر جدی می افتد و این بسیار نگران کننده است. البته همیشه دفع پروتئین بالا پس از هفته 20 بارداری، نشانه پره اکلامپسی نیست. پره اکلامپسی پس از انجام آزمایش فشارخون و همچنین آزمایش ادرار، شناسایی می شود که در بعضی مراکز سونوگرافی غربالگری در تهران نیز انجام می شود.

دفع پروتئین در دوران بارداری نشان دهنده چیست ؟

علائم دفع پروتئین در بارداری چیست و چه خطراتی را ایجاد می کند؟

در دوران بارداری، آزمایشات مختلفی مانند آزمایش بهترین سونوگرافی جنین، سونوگرافی غربالگری، آزمایش ادرار و … تحت نظر متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران و شهرستان ها گرفته می شود. در آزمایش ادرار اگر پزشک به سطح پروتئین موجود در ادرار مشکوک شود قطعا آزمایش ادرار کامل تری را برای شما تجویز خواهد کرد تا بتواند دقیق تر این موضوع را بررسی کند. اما از مهم ترین علائم  بیماری دفع پروتئین در دوران بارداری، فشارخون بالا، افزایش وزن سریع، سردرد های وحشتناک، درد قسمت های فوقانی شکم و… است.
اما اگر بخواهیم درمورد خطرات این بیماری صحبت کنیم باید بگوییم در صورتی که تشخیص پزشک، پره اکلامپسی باشد؛ قطعا خطرات بسیار زیادی مادر و جنین را تهدید می کنند. گاهی در هنگام وقوع این بیماری، فشارخون بالا نیز پدیدار می شود که مشکلات را دو برابر خواهد کرد. در این وضعیت، مادر باید تحت نظارت پزشک قرار گیرد.

علائم دفع پروتئین در بارداری چیست و چه خطراتی را ایجاد می کند؟

درمان دفع پروتئین در بارداری چگونه است؟

در اوایل بارداری که این اختلال مربوط به عفونت های کلیوی و .. می شود، موضوع مهمی نیست و می توان با سادگی این مشکلات را رفع کرد. اما اگر بیماری پره اکلامپسی تشخیص داده شود، مادر باید تحت نظارت شدید پزشک قرار بگیرد تا هم خودش و هم جنین در سلامت بمانند. پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری و بهترین سونوگرافی جنین در تهران و یا در شهر خودتان نیز طبق دانسته های خود ممکن است برای درمان  بیماری دفع پروتئین در دوران بارداری، القاء زایمان، داروهای مربوطه و استراحت مطلق را تجویز کند.

درمان دفع پروتئین در بارداری چگونه است؟

کلام پایانی

عنوان این مقاله “دفع پروتئین در بارداری” بود و شما یاد گرفتید پروتئینی که در بارداری رفع می شود نشان دهنده چیست، علائم این اختلال چیست، این بیماری می تواند چه خطراتی ایجاد کندو روش های درمان آن به چه صورت است و بهتر است تحت نظر پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری باشید. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بوده اید کمال تشکر را داریم.

منبع:

UpToDate

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟