دلایل سقط مکرر چیست ؟

سقط مکرر چیست و به چه دلایلی ایجاد می شود؟

اگر بارداری بیشتر از 2 بار به سقط جنین ختم شود، می توان گفت که سقط مکرر اتفاق افتاده است. سقط مکرر به سقطی می گویند که جنین قبل از کامل شدن و زایمان، می میرد. معمولا این اتفاق قبل از هفته بیستم بارداری می افتد و نکات زیادی دارد.

با هر بار سقط در یک دوره از بارداری، احتمال سقط در بارداری های بعدی بسیار افزایش می یابد. ما در این مقاله می خواهیم تمام نکات مهم و همچنین دلایل سقط مکرر، درمان و تشخیص این بیماری را با شما بررسی کنیم. به شما پیشنهاد می کنیم که ادامه این مقاله را از دست ندهید.

ultrasound (2)

سونوگرافی غربالگری در تهران

برای درخواست وقت ملاقات و نوبت دهی با ما در تماس باشید

دلایل سقط مکرر

در اولین بخش از این مقاله می خواهیم به شما سقط مکرر را معرفی کرده و دلایل سقط مکرر را به شما بیان کنیم. سقط مکرر  اختلال است که ممکن است در بعضی از بانوان ایجاد شود. گاهی نتایج بارداری برای شما در مدت زمان طولانی به سقط ختم می شود که این بسیار نگران کننده است.

وقتی بعد از دو بار، همچنان حاملگی شما به سقط جنین ختم شود، می توان گفت که شما به اختلال سقط مکرر مبتلا شده اید. البته لازم به ذکر است که احتمال سقط بعدی بسیار بیشتر از سقط قبل خواهد بود.

احتمال سقط کردن جنین در دفعات بعد به ترتیب از اولین دفعه به مقدار 24 درصد، 30 درصد، 35 درصد، 40 درصد و…بیشتر خواهد شد. این یعنی اگر برای بار چهارم سقط کنید، احتمال سقط جنین در بار پنجم 40 درصد خواهد بود و این برای بارداری بسیار خطرناک است.

طبق آزمایشات انجام شده توسط متخصصان سونوگرافی غربالگری بر روی افرادی که به سقط مکرر مبتلا هستند، دلایل زیادی برای سقط مکرر معرفی شده است که برای آشنایی با آنها به شما پیشنهاد می کنیم که ادامه این مقاله را از دست ندهید.

دلایل سقط مکرر

دلایل سقط مکرر جنین چیست؟

دلایل سقط مکرر بارداری شاید مهم ترین بخش از این مقاله باشد. شما می توانید با دانستن دلایل سقط مکرر، از ابتلا به این اختلال دوری کنید. به همین دلیل بدون معطلی ادامه این مقاله را مطالعه کنید.

دلایل سقط کردن مکرر جنین چیست

1. دلایل سقط مکرر مربوط به هورمون

بر طبق آزمایشات انجام شده، معمولا 17 درصد از سقط های مکرر جنین به دلایل هورمونی انجام می شود. به گفته متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران، با انجام آزمایش در مرکز سونوگرافی غربالگری در تهران نیز نمی تواند سقط مکرر را از قبل تشخیص داد اما یکی از مهم ترین علت ها، همین اختلالات هورمونی است.

شاید برایتان سوال باشد که مشکلات هورمونی چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که مشکلات هورمونی به مشکلاتی مانند تنبلی تخمدان و یا مشکلات تیروئیدی گفته می شود که هرکدام می توانند دلایل سقط مکرر باشد.

2. مشکلات ژنیتکی

مشکلات ژنتیکی نیز یکی از “دلایل سقط مکرر” هستند. مشکلات ژنتیکی مانند مشکلات کروموزومی می تواند باعث سقط جنین شود. البته احتمال سقط مکرر به این دلیل فقط 5 درصد است و می تواند دلایل دیگری نیز باعث بوجود آمدن این اختلال شده باشند.

3. دلایل سقط مکرر مربوط به ایمونولوژیک

اختلال در سیستم ایمنی بدن و یا همان ایمونولوژیک یکی از اصلی ترین دلایل سقط مکرر هستند. اگر سقط مکرر به این دلیل باشد، در همان سه ماهه اول بارداری، جنین سقط می شود. شاید برایتان تعجب آور باشد اما 60 از سقط مکررهایی که اتفاق می افتد مربوط به مشکلات سیستم ایمنی بدن است.

4. مشکلات مربوط به رحم

ساختار رحم گاهی باعث می شود تا سقط مکرر رحم اتفاق بیفتد. این مشکل معمولا باعث می شود تا جنین در سه ماهه دوم بارداری سقط شود. از میان دلایل سقط مکرر، 10 درصد به این مورد اختصاص دارد.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که دقیقا چه مشکلاتی می تواند باعث ایجاد سقط مکرر شود. مشکلاتی مانند ناهنجاری هایی که در ساختار رحم ایجاد می شود، عفونت های رحمی، نارسایی دهانه رحم و… از جمله دلایل سقط مکرر هستند.

مشکلات مربوط به رحم

تشخیص سقط مکرر چگونه است؟

اکنون که با دلایل سقط مکرر آشنا شده اید، باید بدانید که تشخیص این بیماری چگونه اتفاق می افتد. با انجام آزمایشات مختلفی می تواند فهمید که سقط مکرر به چه دلیلی اتفاق افتاده است. برای مثال انجام آزمایشات خون، بررسی کوروموزم ها، بررسی احتمال وجود عفونت، بررسی ناهنجاری های رحم، بررسی سیستم ایمنی بدن، بررسی احتمال ابتلا به بیماری های زمینه ای، بررسی اختلال موجود در اسپرم مردان و … می تواند به تشخیص دلایل سقط مکرر کمک های زیادی کند.

سقط مکرر چگونه درمان می شود؟

وقتی دلایل سقط مکرر بعد از تشخیص آنها مشخص شود، می توان درباره روش درمان این اختلال نیز صحبت کرد. برای مثال اگر دلایل سقط مکرر مربوط به مشکلات سیستم ایمنی بدن باشد می توان با تجویز داروهایی مانند ویتامین D، هبارین، ایمونوگلوبولین و … درمان کرد.

اما اگر سقط مکرر به دلیل مشکلات هورمونی ایجاد شده باشد باید داروهای دیگری را مصرف کرد. در این مورد، پزشک متخصصان بهترین سونوگرافی جنین و متخصص سونوگرافی غربالگری، مصرف داروهایی مانند منفورمین و یا پروژسترون را پیشنهاد می کند.

چگونگی درمان سقط جنین

کلام پایانی

دلایل سقط مکرر عنوان این مقاله از سایت ما بود. شما با خواندن این مقاله یاد گرفتید که سقط مکرر چیست، دلایل سقط مکرر چیست، چگونه تشخیص داده می شود و مراحل درمان این اختلال چگونه است. امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بوده اید کمال تشکر و قدردانی را داریم.

منبع:

nhs

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟