زایمان در آب چیست؟
زایمان در آب چیست؟
زایمان در آب یکی از شگردهای عالی و امروزی زایمان است که حقیقتاً بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. دکتر دلیری نیز این کار را با توجه به اقدامات کامل، اصولی و تخصصی خود به نحو احسنت راهنمایی خواهد کرد. تنها کافی است شما با شرایط این نوع زایمان آشنا باشید که بتوانید از در آینده آن را تجربه کنید. بدین ترتیب در ادامه همراه ما باشید.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
زایمان در آب چگونه امکانپذیر است؟
معمولاً آن دسته از افراد بارداری که به قولی بارداری کمخطری دارند، بنا بر تشخیص پزشک متخصص خود میتوانند از زایمانی همچون زایمان در استخر یا وان حمام بهرهمند شوند، توجه داشته باشید که همه چیز بستگی به نظر متخصص دارد و اینگونه نیست که خانمهای باردار در هر شرایطی تصمیم بگیرند که این زایمان را تجربه کنند. به همین خاطر، بهتر است شما به صورت برنامهریزی شده تحت نظر پزشکی معتبر یعنی دکتر دلیری باشید تا در صورت صلاحدید بتوانید از این روش زایمان استفاده کنید. البته سونوگرافی غربالگری میتواند در این شرایط یکی از اقدامات اصولی به شمار آید.
ممنوعیت زایمان در آب برای چه کسانی است؟
نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که چه کسانی نمیتوانند زایمان را به این شکل تجربه کنند؟ معمولاً زمانی که سر جنین در شکم مادر به سمت بالا دیده شود وضعیت حساسی رخ میدهد که در این وضعیت نمیتوان از این روش زایمان استفاده کرد؛ همچنین جنینهای دوقلو و بیشتر بهتر است از روشهای دیگری برای تولد خود استفاده کنند.
جنینهایی که بیشتر از ۳۷ هفته عمر نمیکنند به عنوان جنین نارس شناخته میشوند نیز نمیتوانند از این زایمان برای تولد خود استفاده کنند. چنانچه جنین قبل یا دقیقه هنگام زایمان از مکونیوم عبور کرده باشد، فرد باردار این زایمان را تجربه نخواهد کرد.
افراد حاملهای که تبخال فعال دارند یا به پره اکلامپسی مبتلا هستند یا عفونت دیگری را تجربه میکنند، زایمان به این شکل چاره کار آنها نخواهد بود. ناگفته نماند که سابقه سزارین فردی که باردار است نیز در این موضوع تأثیرگذار است. خونریزی، تب بالا و موارد اینچنینی دیگر را نیز نباید نادیده گرفت. به همین علت است که همه چیز باید تحت نظر متخصص سونوگرافی غربالگری باشد.
مزایای زایمان آسان در آب
از جمله مزایای که میتوان برای زایمان در آب در نظر گرفت، راحتی و مهمتر از همه کاهش دردی است که بانوان باردار میتوانند تجربه کنند. معمولاً نیروی جاذبه آب کمک میکند تا نوزاد به سمت پایین یعنی کانال زایمان هدایت شود و به همین دلیل، راحتی این روش زایمان افزایش مییابد.
زایمانی به این شکل میتواند فشار خون افراد را کاهش دهد و آن را از بین ببرد. توجه داشته باشید که اندورفینی که آزاد میشود نیز به کم کردن درد بسیار کمک میکند و نکته مهم دیگر این است که باز بودن پاها در آب به اندازه کافی باعث کاهش درد کمر و مهمتر از همه احساس فشار میشود که در زایمان اینچنینی جنینی که متولد میشود، معمولاً آسیب کمتری را تجربه میکند؛ چرا که با خارج شدن سر کودک کشیدگی پرینه به راحتی رخ میدهد. اگر همه چیز تحت نظر متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران مزایایی بیش از این را نیز میتوان انتظار داشت.
معایب زایمان در استخر
اما به هر حال هر فعالیتی ممکن است در کنار مزایای که دارد معایبی هم داشته باشد. ازجمله معایبی که میتوان برای این زایمان در آب بیان کرد، این است که فرد باردار به هیچ عنوان نمیتواند از انواع مسکن استفاده کند. یعنی 6 ساعت قبل از انجام این کار هیچ گونه موادی که از مصرف مسکن حاصل میشود نباید در بدن فرد باقیمانده باشد.
برخی از افرادی که زودتر از زمان اصلی وارد آب میشوند با منقبض شدن بدن خود روبرو میشوند و در شرایطی که آب بیش از حد خنک باشد، احتمال اینکه نوزاد با خطری همچون هیپوترمی مواجه شود، نیز بسیار زیاد است؛ به همین دلیل است که شما باید به پزشکی مراجعه کنید که بتواند به صورت مرتب به بررسی دمای آب بپردازد که متخصصین سونوگرافی غربالگری در تهران این کار را به نحو احسنت انجام میدهد.
احتمال خفه شدن نوزاد در آب
از جمله سؤالات پرتکرار بسیاری از بانوان باردار از مشاورین این مجموعه درباره زایمان در آب این است که آیا این امکان وجود دارد که در حین زایمان در آب به این شکل، نوزاد خفه شود؟ میتوان گفت بله ولی همه چیز بستگی به پزشکی دارد که این کار را برای شما انجام میدهد. جنین در زمان حضور خود در رحم به تنفس احتیاجی ندارد اما زمانی که متولد میشود تا زمان باز شدن ریهها بعد از اینکه جنین از آب اطراف رحم وارد آب معمولی میشود نمیتواند ریههای خود را پاسخگویی مناسب معرفی کند.
به همین علت، بعد از تولد پزشک نوزاد را به آرامی روی سطح آب میآورد و تنها در کسری از ثانیه نوزاد ممکن است زیر آب قرار داشته باشد که میتوان گفت همه چیز به تبحر و تخصص پزشک معالج شما بستگی دارد. زمانی که به بهترین سونوگرافی جنین مراجعه کنید این موضوع را برای شما روشن خواهد کرد
پوشش مناسب زایمان در وان های عمیق حمام
برای انجام “زایمان در آب” بهتر است فرد باردار از مایو و بیکینی استفاده کند، البته برخی از افراد تنها به پوشیدن سوتین اکتفا میکنند. برخی از بانوان نیز ترجیح میدهند هیچگونه لباسی بر تن نداشته باشند تا احساس راحتی بیشتری کنند. به هر حال در اینجا تصمیمگیرنده این افراد هستند، اما در مورد تسکین درد بهتر است بدانید که آب به خاطر فشاری که وارد میکند، معمولاً خود تسکیندهنده طبیعی به شمار میآید و لازم نیست نگرانی خاصی بابت این موضوع داشته باشید
در چه شرایطی باید سریع از آب خارج شد؟
معمولاً در شرایطی فرد باردار باید از آب خارج شود و آن زمانی است که قصد رفتن به توالت را دارد. یا حتی زمانی که فرد با انقباض شکم خود مواجه میشود، اگر روند زایمان مادر نتواند پروسه طبیعی خود را دنبال کند، بهتر از هرچه سریعتر از آب خارج شود و در برخی از شرایط نیز به خاطر خونریزی شدیدی که مشاهده میشود پزشک دستور میدهد تا مادر هرچه سریعتر از آب خارج گردد. این احتمال هم وجود دارد که نوزاد قبل از تولد مدفوع کند و با توجه به این شرایط باید خروج از آب را جدی گرفت.
سخن پایانی
زایمان در آب را با توجه به شرایطی که دارد مورد بررسی قرار دادهایم. به هرحال شاید شما هنوز با سؤالی در ذهن خود مواجه هستید که میتوانید از متخصصین ما در این مجموعه بپرسید و از خدمات شبانهروزی پاسخگویی به سؤالات استفاده کنید.