سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

یکی از بیماری هایی زنانه است که باعث ایجاد قاعدگی های طولانی مدت و همچنین بالا می شود سندروم تخمدان پلی کیستیک است و سطح هورمون اندروژن که یک هورمون مردانه می باشد . وقتی به این بیماری مبتلا باشید شاید چندین بار برای بارداری تلاش کنید و ناموفق باشد.
در بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک احتمال بارداری کاهش می یابد. علائم مختلفی برای این بیماری تعریف شده است. ریزش مو، رشد موهای زائد و جوش های چرکی و … جزء علائمی هستند که ممکن است این بیماری در بر داشته باشد. همراه ما باشید تا در ادامه این مقاله بیشتر با علائم این بیماری آشنا بشوید.

ultrasound (2)

سونوگرافی غربالگری در تهران

برای درخواست وقت ملاقات و نوبت دهی با ما در تماس باشید

سندروم تخمدان پلی کیستیک

سندروم تخمدان پلی کیستیک یکی از بیماری هایی است که برای زنان در سن بارداری ایجاد می شود. این بیماری به بیماری تنبلی تخمدان نیز معروف است و دلایل مختلفی برای ابتلا به این بیماری وجود دارد.
سندروم تخمدان پلی کیستیک بیماری است که باید آن را جدی بگیرید و برای درمان آن هرچه سریعتر اقدام کنید. ما در این مقاله می خواهیم این بیماری را به شما معرفی کنیم و بگوییم که علت ابتلا به این بیماری چیست و چه علائمی دارد. همچنین برای آشنایی با روش های پیشگیری و درمان این بیماری به شما پیشنهاد می کنیم که به متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران و یا شهرتان مراجعه کنید.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

همه چیز درباره سندروم تخمدان پلی کیستیک

علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

چندمورد از مهم ترین علائم های سندروم تخمدان پلی کیستیک در بخش قبل گفته شد. اما در این بخش می خواهیم نگاهی دقیق تر به علائم های سندروم تخمدان پلی کیستیک داشته باشیم. ریزش مو سر اولین و مهم ترین نشانه این بیماری است.
رشد موهای زائد نیز در این بیماری شروع می شود. برای مثال در قسمت هایی که مردان موی زائد دارند مانند قسمت سینه، روی لب بالا، در بخش ریش و … احتمال رشد موی زائد در این بیماری وجود دارد.قاعدگی طولانی مدت و دردناک نیز یکی دیگر از علائم این بیماری است. این مورد برای شما بسیار دردناک خواهد بود زیرا اگر به این بیماری مبتلا باشید، قاعدگی مانند همیشه نخواهد بود.

علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

کاهش احتمال بارداری یکی از بدترین علائم این بیماری است. بانوانی که به این بیماری مبتلا باشند؛ احتمال بارداری در آنها به شدت پایین می آید تا جایی که باید به دکتر مراجعه کنند تا دارو برای آنها تجویز شود.
یکی از علائم ظاهری بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک نیز جوش های چرکی است که در سطح پوست ایجاد می شود. این جوش ها به علت پوست چرب ایجاد می شوند که آن هم نیز یکی از علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک می باشد و شما باید برای اطمینان خاطر می توانید به پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران و یا شهرتان مراجعه کنید.

دلایل ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

بسیاری از شما دنبال این هستید که چرا به بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک ابتلا شدید و یا چه کارهایی را انجام بدهید به این بیماری مبتلا می شوید؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا باید بگوییم که تخمدان در زنان عادی، فولیکول و یا همان تخمک نارس تولید می کند. این تخمک ها در طی زمان رشد می کنند و تخمک های رسیده ایجاد می شود.

اما در زنانی که به این بیماری مبتلا باشند، تخمک های رسیده تولید نمی شود و در بین هورمون های بدن اختلال ایجاد خواهد شد. اما دلایل ابتلا به این بیماری پیچیده تر از این موارد است. مهم ترین دلایل ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک عبارت اند از:

دلایل ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

  1. انسولین

پانکراس همان عضوی است که مسئول تولید انسولین می باشد. انسولین تولید می شود تا قند خون تنظیم شود و همچنین سلول های که قند دریافت کردند، آنها را به انرژی تبدیل کنند.

بعضی از سلول ها در مقابل انسولین مقاوم هستند و انسولین نمی تواند در آنها قند را به انرژی تبدیل کند. بدن فکر می کند که مشکل از کمبود انسولین است و به همین دلیل انسولین بسیار زیادتر از حد نیاز تولید می شود.

انسولین زیاد نیز در بدن باعث تولید بیش از حد هورمون مردانه اندروژن می شود. اگر به یاد داشته باشید، افزایش این هورمون در زنان نیز یکی از علائم ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک بود.

2. مشکلات ژنتیکی

گاهی ابتلا به این بیماری مربوط به مشکلات ژنتیکی می شود. برای مثال کسی در خانواده شما مانند مادر و یا مادربزرگ به این بیماری مبتلا بوده است و اکنون شما نیز به این بیماری مبتلا شد اید. شما باید مرتب به پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری مراجعه کنید.

روش های درمان و پیشگیری از سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

روش های متعددی برای درمان و یا پیشگیری از بیماری “سندرم تخمدان پلی کیستیک” وجود دارد. البته مهم ترین این روش های استفاده از داروهای ضد هورمون مردانه، استفاده از قرص های جلوگیری از بارداری، استفاده هورمون پروژسترون و… است.
البته برای رفع مشکلاتی مانند موهای زائد شما می توانید از لیزر استفاده کنید که در این مواقع استفاده از آن نیز مفید است و برای شما خطری ایجاد نمی کند. البته باید در این مورد زیر نظر متخصص سونوگرافی غربالگری نیز باشید.

کلام پایانی

شما در این مقاله اطلاعات مهمی درباره سندروم تخمدان پلی کیستیک دریافت کرده اید. شما باید برای انجام مراحل درمانی به بهترین مرکز سونوگرافی غربالگری و بهترین سونوگرافی جنین در تهران و یا در شهر خودتان مراجعه کنید. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بوده اید کمال تشکر را داریم.

منبع:

NHS

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟