سندرم مرگ ناگهانی نوزاد چیست + نکاتی برای پیشگیری
سندروم مرگ ناگهانی نوزاد چیست؟
یکی از اختلالاتی که در بین کودکان دیده می شود و می تواند خطر مرگ نوزادان را به همراه داشته باشد، سندروم مرگ ناگهانی نوزاد است. این سندروم تنها یک دلیل برای مرگ نوزاد است. بعضی از نوزادان در سن 1 سال و پایین تر، بدون دلیل فوت می کنند.
حتی بعد از مرگ و با انجام آزمایشات، کالبد شکافی، بررسی علت های موجود برای فوت، انجام بهترین سونوگرافی جنین و… ، هیچ دلیل پیدا نمی شود. در این مواقع می گویند که کودک مبتلا به سندروم مرگ ناگهانی نوزاد بوده است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که زمان خیلی طولانی است که بر روی این عارضه تحقیق می شو اما همچنان هیچ گونه دلیلی برای این مشکل پیدا نشده است. اما بعضی از پزشکان و کسانی که بر روی این بیماری پژوهش داشتند، علت هایی را برای این بیماری به طور احتمال بیان کردند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
سندروم مرگ ناگهانی نوزاد
سندروم مرگ ناگهانی نوزاد موضوع این مقاله از سایت ما است. قطعا درمورد بیماری هایی که در هنگام نوزادی ممکن است برای کودک اتفاق بیفتد، اطلاعات هرچند اندکی دارید. یکی از خطرناک ترین این بیماری ها، سندروم مرگ ناگهانی نوزاد است.
این اختلال باعث مرگ و میر بسیار زیادی در گروه نوزادان شده و تاکنون جان بسیاری از نوزادان را گرفته است. در گذشته این عارضه معمولا برای نوزادان 1 تا 4 ماه و یا نهایتا 6 ماه اتفاق می افتاد اما به تازگی مواردی دیده شده که این اختلال برای نوزادان 9 ماه و حتی 1 سال نیز رخ داده است.
خواندن این مقاله برای شما ضروری است زیرا ممکن است فرزند شما در خطر باشد و شما ندانید که چگونه این اختلال را تشخیص دهید و یا راه های پیشگیری از این بیماری چیست. توصیه می شود قبل از تولد نوزاد تحت نظر پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری باشید. به شما پیشنهاد می کنیم که تا آخر این مقاله همراه باشید.
همه چیز درباره سندروم مرگ ناگهانی نوزاد
دلایل ابتلا به سندروم مرگ ناگهانی نوزاد چیست؟
به صورت کلی چند دلیل برای این عارضه گفته شده است. اولین دلیل برای ایجاد این بیماری، آسیب های زمینه ای است که ممکن است برای کودک ایجاد شده باشد. یکی از این آسیب های زمینه ای عملکرد نادرست غیر طبیعی قلب است.
همچنین از دیگر آسیب های زمینه ای که می توان به آنها اشاره کرد، غیر طبیعی بودن بیداری در خواب و یا اختلالات غیر طبیعی در تنفس و دستگاه تنفسی است. همچنین عواملی مانند خوابیدن روی شکم در مراحل رشد و یا خوابیدن در جایی نرم می تواند از دلایل ابتلا به این مشکل باشد.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که بر طبق تحقیقات انجام شده، بیشتر کودکانی که در این زمان از بین می روند، دارای میزان بسیار کمی سرتونین در ساقه مغز هستند. شاید برایتان سوال باشد که سرتونین چیست و کمبود آن باعث چه اختلالاتی می شود؟
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که سرتونین یکی از مهم ترین شاخص ها در تنظیم ضربان قلب، تنظیم فشار خون و همچنین تنفس در موقع خواب است و کمبود این ماده باعث می شود تا این موارد در هنگام خواب با مشکل روبرو شوند. توصیه می شود برای اطمینان خاطر در دوران بارداری مرتب به مراکز سونوگرافی غربالگری در تهران و یا شهرتان مراجعه کنید.
چه عواملی می توانند احتمال ابتلا به سندروم مرگ ناگهانی نوزاد را بیشتر کند؟
عوامل متفاوتی می توانند احتمال ابتلا به این بیماری را بالا ببرند ولی مهم ترین این عوامل عبارت اند از:
1. حاملگی در سنین پایین
یکی از دلایلی که ممکن است احتمال روبرو شدن نوزاد به سندروم مرگ ناگهانی را بالا ببرد، حاملگی در سنین پایین است. اگر مادر در سن پایین تر از 20 سال باردار شود، احتمال ابتلا کودک به این بیماری بسیار بالا است.
2. تولد کودک قبل از 9 ماه
به دنیا آمدن زودرس و قبل از 9 ماه نیز می تواند خطر روبرو شدن با این عارضه را بالا ببرد. همانطور که می دانید نوزاد باید پس از 9 ماه به دنیا بیاید اما اگر این زمان کوتاه تر باشد و نوزاد زودتر به دنیا بیاید، ممکن است به سندروم مرگ ناگهانی نوزاد مبتلا شود.
3. حاملگی پشت سر هم در مدت کوتاه
همیشه این نکته توسط پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران و یا شهرهای دیگر گفته می شود که حاملگی های پشت سر هم نیز می تواند خطر این مشکل را بسیار بالا ببرند. به عبارتی دیگر، احتمال ابتلا به این بیماری برای هر نوزادتان از نوزاد قبلی بیشتر خواهد بود. اگر کودکانتان دوقلو باشد نیز خطر ابتلا به این بیماری برای کودک بعدی دو برابر خواهد بود. البته اگر یکی از کودکانتان در گذشته با این مشکل روبرو شده باشد، احتمال مبتلا شدن کودک بعدی تان نیز زیاد است.
روش های پیشگری از سندروم مرگ ناگهانی نوزاد
در کل چند راه بسیار ساده برای پیشگیری از این بیماری موجود است. سعی کنید تا نوزاد خود را به پشت بخوابانید. خوابیدن به شکم و پهلو برای نوزاد بسیار خطرناک است. همچنین به هیچ وجه، زیر سر نوزاد و یا اطرافش، بالش نگذارید. همچنین استفاده از پتو برای کودکان درست نیست. بهتر است در دوران بارداری با انجام مرتب بهترین سونوگرافی جنین از سلامت جنین اطمینان حاصل کنید.
کلام پایانی
سندروم مرگ ناگهانی نوزاد موضوع این مقاله از سایت ما بود. شما با خواندن این مقاله یاد گرفتید که سندروم مرگ ناگهانی نوزاد چیست، چه علائمی دارد، چگونه می تواند از این بیماری پیشگیری کرد و همچنین چه کارهایی می توانند احتمال ابتلا به این بیماری را بیشتر کنند. ولی همیشه سعی کنید از پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری مشورت بگیرید. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت ببرید. از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بوده اید کمال تشکر و قدردانی را داریم.
منبع: