سونوگرافی غربالگری چیست؟

یکی از راه هایی که می تواند در قبل از تولد شما را با بیماری های کودک و یا همان جنین آشنا کند، سونوگرافی غربالگری است. بسیاری از شما کاربران از ما پرسیدید که سونوگرافی غربالگری چیست و چگونه انجام می شود؟ به زبان ساده می توان گفت که آزمایشات غربالگری راهی بسیار موثر برای بیماری هایی مانند سندروم داون و یا تریزومی 18 است که جنین ممکن است به آنها مبتلا باشد. البته احتمال ابتدا جنین به این بیماری ها با سن مادر رابطه مستقیمی دارد. هرچه مادر در سن بالاتری باردار شود می تواند احتمال ابتلا نوزاد به این مشکلات را افزایش دهد. البته این تنها یکی از دلیل ها انجام غربالگری است. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا بیشتر با سونوگرافی غربالگری آشنا شوید.

ultrasound (2)

سونوگرافی غربالگری در تهران

برای درخواست وقت ملاقات و نوبت دهی با ما در تماس باشید

انواع غربالگری چیست؟

شاید برایتان جالب باشد که بدانید سونوگرافی غربالگری نیز انواع متفاوتی دارد و همچنین به روش های مختلفی انجام می شود. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در راجب به این انواع بدست آورید ادامه مطلب را مطالعه کنید. در این مقاله به پرسش غربالگری چیست پاسخ خواهیم داد.

انواع غربالگری چیست؟

همه چیز درباره پرسش غربالگری چیست

غربالگری مرحله اول

اولین مرحله برای انجام سونوگرافی غربالگری در سه ماه اول است که جنین 11 هفته و یا 13 هفته 6 روز می باشد. با انجام این سونوگرافی غربالگری می توانید علائم مشکوک جنین درمورد تریزومی 13، تریزومی 18 و تریزومی 21 که همان سندروم داون است را مطلع شوید. نکته لازم به ذکر در اینجا درمورد رد شدن از این تاریخ است. یعنی اگر شما به هر دلیل نتوانستید این سونوگرافی را انجام دهید و یا وارد سه ماه دوم شده اید، این سونوگرافی دیگر قابل به انجام نیست و باید سونوگرافی سه ماه دوم را انجام دهید. مرحله اول و یا سونوگرافی سه ماه اول شامل یک آزمایش خون، آزمایش ان.تی و آزمایش وجود استخوان بینی انجام می شود که اطلاعات بسیار مهمی را به متخصص سونوگرافی غربالگری می دهد.

سونوگرافی ان.تی چیست؟

سونوگرافی NT یا ان.تی یک آزمایش بسیار مهم بر روی مایعات جمع شده در پشت گردن جنین است. اندازه گیری شفافیت رحم یکی از مهمترین بخش های آزمایش سونوگرافی غربالگری ترکیبی برای تریزومی 21 و تریزومی 18 است. افزایش NT شانس سایر اختلافات کروموزومی، شرایط نامطلوب و نامناسب ژنتیکی را افزایش می‌دهد و این اطلاعات می تواند تاثیر زیادی در تشخیص تفاوت های ساختاری شود. یکی از نمونه های بارز این تفاوت ساختار، نواقص قلبی است.

غربالگری مرحله دوم

غربالگری مرحله دوم تقریبا در زمانی انجام می شود که بارداری در هفته 18 تا 22 است و این سونوگرافی از جنین و شکم مادر گرفته می شود. این سونوگرافی بیشتر برای تشخیص جنسیت جنین است. شاید برایتان سوال باید که چرا این سونوگرافی در بین هفته های 18 تا 22 انجام می شود؟

برای جواب به این سوال باید بگوییم که زمان طول می کشد تا مورفولوژی های تمام اندام های جنین کامل شود و پزشک متخصص بتواند یک ارزیابی کامل از ساختار و آناتومی بدن جنین داشته باشد. همه اینها در هفته 18 تا 22 قابل انجام است. البته به جزء جنسیت جنین شاخص های دیگری نیز در این آزمایشات مورد بررسی قرار می گیرد. قرار گرفتن تمام استخوان ها در یک ردیف، بررسی ستون فقرات، بررسی صورت و لب شکری بودن و یا نبودن جنین و… از جمله اطلاعاتی هستند که در این آزمایش مشخص می شود.

غربالگری مرحله دوم

سونوگرافی آنومالی غربالگری چیست؟

یکی دیگر از بخش های غربالگری، سونوگرافی آنومالی است که اهمیت بسیار بالایی دارد. در این سونو دو مورد بسیار مهم یعنی بند ناف و مایع آمنیوتیک مورد بررسی قرار می گیرند. نکات قابل توجهی در این بخش وجود دارد که در ادامه خواهید دید.

موقعیت جفت در رحم بسیار مهم است. جفت ممکن است نزدیک به دیوار جلویی، نزدیک به دیوار پشتی، پایین و یا در بالا رحم قرار گرفته باشد که تنها یکی از این موارد احتیاج به سونوگرافی دیگری دارد. اگر جنین در پایین رحم قرار گرفته باشد شما باید در سه ماهه سوم بارداری برای اینکه دوباره موقعیت قرار گیری جنین را بسنجید، برای سونوگرافی به یکی از مراکز بهترین سونوگرافی جنین مراجعه کنید.

مزایا انجام سونوگرافی آنومالی غربالگری چیست؟

یکی از مهم ترین مزایا انجام سونوگرافی آنومالی برای تشخیص بیماری های مادرزادی است که می تواند سلامت نوزاد را به خطر بیندازد. اگر این بیماری ها تشخیص داده نشود ممکن است باعث ایجاد مشکلات جبران ناپذیر برای نوزاد شود.

برای مثال می تواند بیماری هایی مانند عقب ماندگی ذهنی و یا رشد خیلی آهسته نوزاد را در پی داشته باشد و در موارد حساس می تواند باعث مرگ نوزاد شود.  شاید این سوال برای شما هم بوجود آمده باشد که این سونوگرافی کی انجام می شود؟ سونوگرافی آنومالی در سه ماهه دوم بارداری صورت می گیرد زیرا باید تمام اجزای بدن نوزاد تشکیل شده باشد. متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران با توجه به تصویر برداری، تمام نقاط بدن جنین را مورد بررسی و آزمایش  قرار می دهد.

انواع سونوگرافی غربالگری چیست؟

رسیدیم به روش های انجام سونوگرافی غربالگری که موضوع بسیار مهمی است. سونگرافی غربالگری به دو روش انجام می شوند. اولین روش، انجام سونوگرافی به صورت شکمی است. در این روش پزشک مربوطه ژلی را بر روی شکم شما قرار می دهد و سپس با امواج صدا، تصویر برداری از جنین را شروع می کند. دومین روش انجام سونوگرافی غربالگری، به صورت واژینال است. در این روش یک کاوشگر به عرض 5 تا 8 سانتی متر به داخل واژن شما قرار می گیرد تا پزشک بتواند تصویرهای واضح تری را از جنین داشته باشد. این آزمایش هیچ ضرری ندارد. شما میتوانید به پزشک و متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران و یا شهرستان ها مراجعه کنید.

انواع سونوگرافی غربالگری چیست؟

کلام پایانی

شما در این مقاله با سوالاتی همچون غربالگری چیست، انواع روش های غربالگری و نحوه انجام غربالگری به خوبی آشنا شده اید. امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید. از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بوده اید کمال تشکر و قدردانی را داریم.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟