عوارض مصرف قرص های ضد بارداری چیست ؟
معرفی قرص های ضد بارداری
گاهی اوقات زوجین نمی خواهند که نتیجه رابطه جنسی شان به بارداری ختم شود. به همین دلیل از راه هایی برای جلوگیری از بارداری استفاده می کنند. امروزه روش های زیادی برای جلوگیری از بارداری وجود دارد که یکی از آنها مصرف قرص های ضد بارداری است.
قرص های ض بارداری معمولا توسط پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری برای جلوگیری از بارداری بعد از رابطه جنسی پیشنهاد می شود. ما در این مقاله می خواهیم این قرص ها را با شما بررسی کنیم. با ما همراه باشید تا با تمام نکات درمورد قرص های ضد حاملگی آشنا شوید.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
قرص های ضد بارداری
در اولین بخش ازا این مقاله می خواهیم شما را با قرص های ضد بارداری آشنا کنیم. قرص های ضد بارداری نوعی از روش های پیشگیری حاملگی است که به صورت بسته ای و یا همان ورقه ای در داروخانه ها به فروش می رسد.
این روش بسیار موثر بوده و همچنین هزینه بسیار کمی دارد. اگر بتوانید قرص ها را در زمان درست مصرف کنید قطعا از باردار پیشگیری می کند. البته تنها وظیفه قرص ضد بارداری، جلوگیری از حاملگی نیست بلکه فواید بسیار زیادی نیز برای بانوان دارد.
در مقاله زیر سعی شده است تا انواع قرص های ضد بارداری پوشش داده شوند اما در صورتی که اصرار بر بهره گیری از سایر روش ها را دارید، پیشنهاد می شود در سونوگرافی غربالگری در تهران به یک متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران یا شهر خودتان مراجعه نمایید.
انواع قرص های ضد بارداری و نکات آنها
شاید تاکنون نمی دانستید که قرص های ضد بارداری انواع مختلفی دارند و مصرف بعضی از آنها برای بدن می تواند خطرات زیادی داشته باشد. اما با خواندن این بخش از مقاله با انواع قرص های ضد بارداری آشنا می شوید.
1. قرص های چند فازی
قرص های چند فازی نمونه اول از قرص های ضد بارداری هستند که برای چرخه های یک ماهه مصرف می شوند. با مصرف این قرص ها، سطح زیادی از هورمون در طول دوره یک ماهه فراهم می شوند. ناگفته نماند که در چرخه آخر، با خوردن قرص، پریود خواهید شد.
2. قرص های ترکیبی
قرص های ضد بارداری ترکیبی به قرص هایی گفته می شوند که استروژن و پروژسترون دارند. این قرص ها دارای انواع مختلفی هستند که می توانید از داروخانه های سطح شهر تهیه کنید.
3. قرص های مانوفازیک
4. قرص های ضد بارداری اضطراری
قرص های ضد بارداری اضطراری نیز یک نوع مهم از قرص های ضد بارداری هستند اما نکات بسیار مهمی درموردشان وجود دارد. این قرص ها تنها برای مواقع اورژانسی است. برای مثال وقتی که شما فکر می کنید که جلوگیری از بارداری برای همیشه شاید جواب ندهد.
آن موقع می توانید از این قرص ها استفاده کنید. البته روش مصرف این قرص ها بسیار خاص است. شما نمی توانید بیشتر از دو بار در یک سال، از این قرص ها استفاده کنید زیرا این قرص ها عوارض بسیار زیادی دارد و مصرف بیشتر از دو بار در سال می تواند شما را با مشکلات زیادی روبرو کند.
5. قرص های ضد بارداری با دوز پایین
قرص های دوز پایین ضد بارداری نیز نوعی از قرص های جلوگیری هستند که به دو نوع پروژسترونی و همچنین ترکیبی وجود دارند. این قرص ها در مقایسه با دیگر قرص های جلوگیری، دوز پایین تری دارد. این دوز پایین باعث می شود تا عوارض قرص بسیار کاهش یابد.
6. قرص های ضد بارداری پروژسترون
به قرص های ضد بارداری که استروژن در آنها وجود نداشته باشد، قرص های پروژسترون می گویند. گاهی اوقات شرایط بدنی و یا شرایط سلامتی بدن به نحوی پیش می رود که شما نمی تواند قرص های حاوی استروژن را مصرف کنید.
در این مواقع می توانید از قرص های ضد بارداری پروژسترون استفاده کنید. همگی قرص های پروژسترون فعال هستند. این یعنی ممکن از با مصرف این نوع از قرص های ضد حاملگی، پریود شوید.
7. قرص های ضد بارداری دوره طولانی
نوعی از قرص های ضد حاملگی نیز وجود دارد که به آنها، قرص های دوره طولانی گفته می شود. دوره مصرف این نوع قرص ها 13 هفته است. طریقه مصرف این نوع قرص های بدین صورت است که شما 12 هفته را قرص فعال می خورید و هفته آخر را قرص غیر فعال مصرف می کنید. البته در هفته آخر پریود نیز می شوید.
نحوه جلوگیری از بارداری توسط قرص های ضد بارداری
شاید برایتان جالب باشد بدانید که چگونه قرص های ضد بارداری می توانند از بارداری جلوگیری کنند؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که مصرف این قرص ها می تواند به 2 روش مانع بارداری شود.
در اولین روش، مصرف قرص باعث می شود تا اسپرم نتواند اتصال به تخمک را انجام دهد و این نیز باعث می شود تا تخمک، بارور نشود. انجام نشدن اتصال اسپرم و تخمک نیز به دلیل غلظت مخاط بالای دهانه رحم است که مانع ورود اسپرم می شود.
در دومین روش، هورمون هایی که در قرص وجود دارند مانع ایجاد فرآیند تخمک گذاری می شود. این یعنی اگر اسپرم بتواند وارد رحم شود، تخمکی برای بارور کردن وجود ندارد و با این روش، بارداری اتفاق نمی افتد.
درصورتی که نمی خواهید از روش های ذکر شده استفاده کنید بهتر است به بهترین سونوگرافی جنین یا بهترین متخصص سونوگرافی غربالگری شهر خودتان مراجعه نمایید.
کلام پایانی درباره قرص های ضد بارداری
این مقاله از سایت ما درباره قرص های ضد بارداری بود. شما همچنین می توانید برای آشنایی بیشتر با نکات بارداری مانند بهترین سونوگرافی جنین، سونوگرافی غربالگری و … دیگر مقالات سایت ما را مطالعه کنید. امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بوده اید کمال تشکر و قدردانی را داریم.
منبع: