لقاح آزمایشگاهی چگونه انجام می شود؟
لقاح آزمایشگاهی چگونه انجام می شود؟
در حال حاضر یکی از روشهای عالی کمک باروری لقاح آزمایشگاهی است که شاید نام دیگر آن یعنی ای وی اف را بیشتر شنیده باشید. این تکنیک عالی بارورسازی باعث میشود تا به صورت دستی بتوانند در آزمایشگاه به ترکیب سلول تخمک و اسپرم بپردازند. سپس انتقال جنین به رحم میتوان انجام داد. دلایل بسیاری وجود دارد که میتوان از این راه درمانی استفاده کرد. بدین ترتیب، شما در کنار بررسی دلایل گوناگون بهتر است با چگونگی انجام این روش درمانی نیز آشنا باشید که صد درصد موفقیت درمان ناباروری با استفاده از این تکنیک نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد که ما در ادامه به بررسی این مسائل خواهیم پرداخت.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم؟
دلایل استفاده از روش درمانی لقاح آزمایشگاهی
از جمله دلایلی که لزوم استفاده از روش درمانی لقاح آزمایشگاهی را ضروری نشان میدهد، خارج شدن لولههای رحمی و یا آسیب دیدن این لولهها است؛ همچنین کم بودن تعداد اسپرم نیز یکی از علتهای مردانه در ناباروری است که نباید این علت را نیز نادیده گرفت. از نظر بهترین سونوگرافی غربالگری در تهران متأسفانه برخی از افراد نسبت به ناهنجاریهای ژنتیکی بیتوجه هستند که عمدتاً برخی از ناباروریها ممکن است علت مشخصی نداشته باشند و این خود میتواند، لزوم استفاده از روش درمانی مانند ای وی اف را ضروری نشان دهد که ناتوانی اسپرم نیز باعث میشود تا موکوس نتواند در دهانه رحم زنده بماند و همچنین اگر آنتی بادی علیه تخمک و اسپرم وارد عمل شود، متأسفانه ناباروری به وجود میآیدو بهتر است برای درمان ناباروری ای وی اف را یکی از بهترین روشها در این شرایط در نظر بگیرید.
همه چیز درباره لقاح آزمایشگاهی
چگونگی انجام لقاح آزمایشگاهی
بهتر است در مورد چگونگی انجام روش درمانی لقاح آزمایشگاهی هم کمی صحبت کنیم. معمولاً ۴هفته را باید به انجام سونوگرافی غربالگری اولیه، بررسی هورمونی و آزمایشهای ضروری اختصاص داد تا بتوان از روش درمانی ای وی اف استفاده کرد. مرحله به مرحله شما میتوانید با چگونگی انجام این روش درمانی آشنا شوید.
مراحل لقاح آزمایشگاهی
مرحله اول
اولین مرحلهای که میتوان به ای وی اف اختصاص داد، تحریک تخمدان است. معمولاً از داروهای باروری برای تحریک تخمدان و همچنین تولید تخمک استفاده میکنند که پروسه تحریک تخمدان را میتوان2 هفته در نظر گرفت که این 2 هفته به خاطر تکامل یافتن تخمکها در نظر گرفته شده است و قاعدتاً انجام سونوگرافی واژینال را نیز باید برای ارزیابی وضعیت تخمدانها با استفاده از آزمایشهای گوناگون برای بررسی سطح هورمونها نیز نادیده نگرفت.
مرحله دوم
مرحله دوم مربوط به عمل تخمکگیری است که معمولاً از تصاویر سونوگرافی در کنار متخصص سونوگرافی غربالگری در این مرحله استفاده میکنند. میتوان گفت این عمل به زمانی حدود نصف روز نیاز دارد که معمولاً از داروهای مسکن برای کم کردن درد و ناراحتی فرد استفاده میکنند. جراحی برای این عمل یک نوع جراحی کوچک است که معمولاًبا استفاده از یک سوزن توخالی که از طریق واژن به حفره لگنی ورود پیدا میکند، میتوان عمل تخمکگیری را برای انجام “لقاح آزمایشگاهی” انجام داد.
مرحله سوم
چنانچه به مرحله سوم بخواهیم اشارهای داشته باشیم، تهیه کردن نمونه اسپرم، در این مرحله جای میگیرد که بعد از عمل تخمکگیری یا به قول معروف پانچکر معمولاً آمادهسازی اسپرم در همان روز انجام میشود، به این دلیل که اسپرم بتواند برای لقاح آمادگی خود را با تخمک به نمایش بگذارد.
مرحله چهارم
از نظر متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران بارور کردن تخمک در مرحله چهارم انجام میپذیرد و میتوان گفت در ظروف آزمایشگاهی اسپرم و تخمک را با یکدیگر ترکیب میکنند و نگهداری آن تا انجام لقاح باید در نظر بگیرند.
به هر حال شاید احتمال لقاح چندان بالا نباشد و در این شرایط از روش تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم استفاده میکنند که در این نوع، معمولاً یک سلول اسپرم مستقیم را به داخل سلول تخمک تزریق کرده تا بتوان لقاح را انجام دهند. معمولاً کنترل تخمکها تا زمان انجام لقاح و انجام تقسیم سلولی آنها را مد نظر قرار میدهند و عمدتاً بارور کردن تخمکها انجام میپذیرد. سپس تخمکهایی که لقاح روی آنها انجام شده است را برای جنین در نظر میگیرند. افراد متخصص باید به بررسی جنینهایی که به وجود آمدهاند بپردازد تا در مورد وضعیت رشد آنها اطلاعات کاملی در دست داشته باشند. قاعدتاً یک جنین طبیعی ۵ روز باید چندین سلول داشته باشد که این چندین سلول به صورت فعال تقسیم میشوند.
مرحله پنجم
بهترین سونوگرافی جنین منتقل کردن جنین را در مرحله پنجم باید در نظر بگیرند که عمدتاً خارج کردن تخمکها و انجام لقاح زمانی که انجام میشود۳ تا ۵ روز زمان لازم است تا آنها را به رحم انتقال دهند.
لوله کوچکی به درون رحم ورود پیدا میکند تا به انتقال جنینها کمک کند. معمولاً تجربه کنند که البته شاید منقبض شدن شکم به صورت خفیفی نیزرخ دهد و توجه داشته باشید که منتقل کردن جنین چنانچه با موفقیت انجام پذیرد، لانه گزینی۶ الی۱۰ روز بعد از خارج کردن تخمک اتفاق میافتد و معمولاً با توجه به تعداد تخمکهای جمع آوری شده و البته بررسی سن مادر میتوان تعداد جنینها را برای انتقال در نظر گرفت.
نرخ لانه گزینی به سن مادر مرتبط است و هرچه سن مادر بالاتر باشد، نرخ لانه گزینی نیست کاهش پیدا میکند و به همین دلیل، باید تخمکهای بیشتری را بارور کرد.
موفقیت ای وی اف در لقاح آزمایشگاهی
ای وی اف به عوامل مختلفی بستگی دارد که بتواند موفقیت خود را تضمین کند. معمولاً یکی از این عوامل سن مادر است. توجه داشته باشید که سبک زندگی و سابقه تولید مثل نیز همگی جزء عواملی هستند که میتوانند به میزان موفقیت انجام لقاح آزمایشگاهی نیز کمک کنند. معمولاً در برخی از شرایط احتمالاً باید چندین بار از روشهای درمان باروری استفاده کرد.
نتیجه گیری درباره لقاح آزمایشگاهی
هرآنچه برای انجام لقاح آزمایشگاهی مورد نیاز بود را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادهایم. در این شرایط بهتر است بدانید که اگر به یک مجموعه معتبر در این حوزه مراجعه نکنید، قطعاً تنها اتلاف هزینه و زمان را باید تجربه کنید. متأسفانه برخی از متخصصان در این زمینه آنچنان که باید و شاید به کیفیت کار خود در روشهای درمانی توجهی ندارند و به همین دلیل، توصیه ما این است که قبل از انجام چنین اقداماتی با متخصصین ماهر و کاربلد در ارتباط باشید.