نارسایی دهانه رحم در بارداری چگونه است؟
نارسایی دهانه رحم در بارداری چگونه است؟
دهانه رحم ناتوان، که نارسایی دهانه رحم نیز نامیده می شود، زمانی رخ می دهد که بافت ضعیف دهانه رحم باعث زایمان زودرس یا از دست دادن یک بارداری سالم شود.
قبل از بارداری، دهانه رحم شما ( قسمت پایینی رحم که به واژن باز می شود ) به طور معمول بسته و سفت است. همانطور که بارداری پیشرفت می کند و شما برای زایمان آماده می شوید، دهانه رحم به تدریج نرم می شود، طول آن کاهش می یابد و باز می شود . اگر دهانه رحم ناتوان دارید، ممکن است دهانه رحم شما خیلی زود باز شود و باعث زایمان زودرس شود.
تشخیص و درمان نارسایی دهانه رحم می تواند دشوار باشد. اگر دهانه رحم شما زود شروع به باز شدن کرد یا سابقه نارسایی دهانه رحم دارید، پزشک ممکن است داروهای پیشگیرانه در دوران بارداری، سونوگرافی های مکرر یا روشی را توصیه کند که دهانه رحم را با بخیه های قوی ببندد (سرکلاژ دهانه رحم).
نارسایی دهانه رحم
دهانه رحم به پایین ترین قسمت رحم گفته می شود که در انتهای واژن قرار دارد. این دهانه به طور عادی کمی باز است. دلیل باز بودن دهانه رحم این است که خون قاعدگی از آن محل خارج شود و یا اسپرم به داخل رحم منتقل شود.
فقط در یک زمان این دهانه بسته می شود و آن نیز در موقع حاملگی است. ترشحات ایجاد شده به دلیل بارداری باعث می شود تا این دهانه بسته شود. تا اواخر سه ماهه سوم بارداری این مسدود بودن دهانه وجود دارد و سپس وقتی به زایمان نزدیک می شود کم کم این ترشحات نرم شده و آماده زایمان می شود.
در افرادی که نارسایی دهانه رحم وجود داشته باشد، این ترشحات خیلی زودتر نرم می شود و منجر به بارداری زودرس می شود. بارداری زودرس و یا سقط جنین دو مورد از مهم ترین خطرات این بیماری اند که شما برای جلوگیری از آن می توانید به متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران مراجعه کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره نارسایی دهانه رحم با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.
همه چیز درباره نارسایی دهانه رحم
نارسایی دهانه رحم چگونه ایجاد می شود و چه علائمی دارد؟
تعداد بسیار زیادی از شما کاربران گرامی از ما پرسیدید که ما چگونه می توانیم بفهمیم که دچار ناتوانی دهانه رحم هستیم و یا این بیماری چه علائمی دارد؟ برای پاسخ به این سوال تا آخر این بخش همراه ما باشید.
اگر خواسته باشیم به علائم نارسایی دهانه رحم اشاره کنیم، اولین مورد درد در کمر است. درد کمر غیر طبیعی و همیشگی یکی از علائم این بیماری است. خونریزی بسیار کم از واژن نیز یکی از علائم این بیماری می باشد.
لکه بینی جزء علائمی است که وقتی به این بیماری مبتلا باشید ایجاد می شود. انقباضات شکمی نیز یکی از رایج ترین مشخصات بیماری نارسایی دهانه رحم است. در آخر نیز احساس فشار در لگن یکی از مهم ترین علائم است و شما می توانید برای اطلاعات دقیق تر به متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران مراجعه کنید.
دلایل ایجاد نارسایی دهانه رحم چیست؟
وقتی صحبت از نارسایی دهانه رحم می شود، طبیعی است که به دنبال دلایل ایجاد این بیماری باشید. ما می خواهیم در این بخش چند مورد از مهم ترین دلایل ایجاد نارسایی دهانه رحم را با شما بررسی کنیم , متخصص سونوگرافی غربالگری یکی از گزینه های خوب در جهت مطمئن شدن از این بیماری است.
1.ژنتیک
اولین دلیلی که می تواند احتمال ابتلا به بیماری نارسایی دهانه رحم را افزایش دهد، ژنتیک است. یعنی اگر در مادر و یا مادر بزرگ شما این بیماری وجود داشته باشد ممکن است که شما نیز به این بیماری مبتلا شوید.
2.دیلاتاسیون و کورتاژ
دیلاتاسیون و کورتاژ روش هایی برای درمان خونریزی شدید رحمی هستند. البته از این روش ها برای بیرون آوردن بقایای جنین از رحم پس سقط نیز به کار می رود. این موارد نیز می توانند خطر ابتلا به نارسایی دهانه رحم را بیشتر کنند.
3.آسیب دیدگی دهانه رحم
آسیب دیدن دهانه رحم نیز می تواند باعث ایجاد این بیماری شود. شاید از خودتان بپرسید که چگونه دهانه رحم دچار آسیب دیدگی می شود؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که بعضی از کارها مانند انجام پاپ اسمیر اگر نامناسب باشد و یا در آن خطایی ایجاد شود می تواند به دهانه رحم آسیب بزند و این بیماری به مرور زمان ایجاد شود.
روش های پیشگیری از نارسایی دهانه رحم چیست؟
شاید تعداد بسیار زیادی از شما در آستانه بارداری باشید و همچنین دنبال راهی بگردید که بتوانید از این بیماری پیشگیری کنید. در این بخش می توانید بهترین راه های پیشگیری از بیماری نارسایی دهانه رحم را یاد بگیرید.
1.انجام مراقبت بارداری به طور منظم را فراموش نکنید.
همه شما با مراقبت های در دوران بارداری به خوبی آشنا هستید. انجام عمل هایی مانند سونوگرافی غربالگری، بهترین سونوگرافی جنین، کنترل وزن، رژیم غذایی مناسب و … جزء کارهایی است که باید در موقع بارداری به دقت انجام دهید.
2.به طور منظم و حساب شده وزن اضافه کنید.
افزایش وزن به طور حساب شده و کنترل شده نیز می تواند خطر ابتلا به این بیماری را کم کند. با افزایش وزن درست، شاخص توده بدنی نیز بالا می رود و سلامت شما و کودکتان تامین می شود. با توجه به آزمایشات، مادر می تواند 11 تا 16 کیلوگرم در طول بارداری وزن اضافه کند.
3.از استعمال دخانیات خودداری کنید.
اگر دخانیات مصرف می کنید بهتر است که در موقع بارداری این کار را نکنید. استعمال دخانیات در موقع بارداری علاوه بر نارسایی دهانه رحم می تواند خطرات بسیار جدی تری را نیز به وجود بیاورد.
چه خطراتی می تواند با ایجاد نارسایی دهانه رحم مادر و کودک را تهدید کند؟
برای پاسخ به این سوال می توانید با پزشک متخصص غربالگری نیز مشورت کنید و برای اطمینان از سلامت جنین به بهترین سونوگرافی جنین مراجعه کنید تا اطلاعات بیشتری دریافت کنید اما دو مورد از مهم ترین خطرات، بارداری زودرس و سقط جنین است. در هر کدام از این دو مورد خطر زیادی کودک را تهدید می کند و بهتر است که زیر نظر بهترین مرکز سونوگرافی غربالگری در تهران و یا شهر خودتان باشید.
کلام پایانی
” نارسایی دهانه رحم ” موضوعی بود که به طور کامل با آن در این مقاله آشنا شده اید. شما یاد گرفتید که این بیماری چرا ایجاد می شود، چه علائمی دارد و همچنین راه های پیشگیری از آن چیست. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بوده اید کمال تشکر را داریم.
منبع: