نارسایی سرویکس

سرویکس چیست؟

دهانه رحم (سرویکس) یک لوله باریک در انتهایی‌ترین نقطه رحم است که به سمت مهبل (واژن) گسترش پیدا می‌کند. (کلمه سرویکس در لاتین به معنای گردن است، به همین دلیل برخی این واژه را گردنه رحم نیز معنا می‌کنند)

زمانی که باردار نیستید، کانال سرویکس به اندازه بسیار کمی باز است تا ورود اسپرم به رحم و خروج خون قاعدگی به بیرون، انجام شود. در طول بارداری، ترشحات کانال را پر می‌کند و یک سد محافظ به نام پلاگین مخاط ایجاد می‌شود. در دوره حاملگی نرمال، دهانه رحم در حالت طبیعی خود باقی مانده و تا اواخر سه ماهه آخر، بسته می‌ماند. با نزدیک شدن به موعد زایمان گردنه رحم شروع به نرم شدن، از بین رفتن مخاط تولید شده و ترشحات و گشاد شدن می‌کند تا بدن را برای زایمان آماده کند.

نارسایی دهانه رحم برای چیست؟

اگر شما دچار این مسئله شدید منظور این است که دهانه رحم شما قبل از رسیدن موعد زایمان، در حال گشاد شدن و باز شدن است. نارسایی دهانه رحم شاید در سه ماهه دوم یا اوایل سه ماهه سوم اتفاق بیفتد. در این حالت دهانه رحم نرم شده و ضعیف‌تر از حد طبیعی می‌شود یا به صورت غیرطبیعی طول سرویکس کوتاه می‌شود، به دلیل افزایش وزن کودک فشار روی دهانه بیشتر می‌شود و وضعیت را بدتر می‌کند، معمولا هیچ انقباض یا نشانه دیگری مبنی بر این وضعیت وجود ندارد.

نارسایی دهانه رحم (بی کفایتی گردنه رحم) می‌تواند موجب سقط جنین در سه ماهه دوم شود. پارگی زودرس غشاء که قبل از موعد زایمان رخ می‌دهد سبب پاره شدن کیسه آب می‌شود. این مسئله همچنین قبل از هفته 37 بارداری موجب زایمان زودرس می‌شود. زایمان زودرس به زایمان قبل از 32 هفته اطلاق می‌شود و پاره شدن کیسه آب این خطر را افزایش می‌دهد.

عمل جراحی مداخله ای برای درمان نارسایی سرویکس سرکلاژ میباشد ک باید تا قبل از 17 هفتگی انجام شود بنابر این بررسی طول سرویکس در سونوگرافی های غربال گری بسیار حایز اهمیت میباشد و لازم به ذکر است که این نوع بررسی سونوگرافیک در این مرکز انجام میشود.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟