عارضه پاچنبری نوزاد به چه علت است؟
پاچنبری نوزاد چیست و چرا ایجاد می شود؟
پاچنبری نوزاد یکی از اختلالاتی است که برای تعداد بسیار کمی از نوزادان امکان دارد به وجود بیاید. به زبانی دیگر، احتمال ابتلا به این بیماری در هر 1000 کودک، 1 نفر است. همچنین احتمال ابتلا نوزاد پسر به این بیماری، دو برابر نوزاد دختر است.
شاید شما تاکنون نوزادانی را دیده باشید که از پاهایشان از ناحیه مچ، به داخل تمایل دارد. در این نوزادان انجام حرکات عادی بر پاشنه پا سخت است و مشکل دارد زیاد پاهایشان به داخل متمایل است. این اختلال باید به سرعت درمان شود و اگر درمان آن به تعویق بیفتد و کودک رشد کند باعث می شود تا این مشکل نیز حل نشده و در آینده باعث ایجاد مشکلات جدی در راه رفتن و یا ایستادن می شود.
البته لازم به ذکر است که این مشکل به راحتی قابل درمان است. اگر شما در زمان بارداری به طور مداوم آزمایشات و سونوگرافی های لازم مانند سونوگرافی غربالگری و… را انجام دهید باعث می شود تا پزشک متخصص غربالگری در مشاهدات خود به این بیماری پی ببرد و هرچه سریع تر بیماری پاچنبری نوزاد درمان شود.
پاچنبری نوزاد
نوزادان تازه متولد شده از دسته افرادی هستند که به شدت در معرض خطر ابتلا به بیماری پاچنبری نوزاد می باشند و در این دوران نیاز برای تعداد بسیار زیادی از آنها مشکلاتی ایجاد می شود. یکی از مشکلاتی که ممکن است کودکان تازه متولد شده به آن مبتلا شوند، پاچنبری نوزاد است.
آیا می دانید پاچنبری نوزاد چیست؟ از عوامل ابتلا به پاچنبری نوزاد چیزی می دانید؟ آیا می دانید چگونه باید این بیماری را درمان کرد؟ ما در این مقاله می خواهیم همه این سوالات را پاسخ دهیم و شما را به طور کامل با این موضوع آشنا کنیم. به شما پیشنهاد می کنیم برای اطمینان خاطر قبل از تولد نوزاد مرتب به پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری مراجعه کنید و تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
همه چیز درباره پاچنبری نوزاد
علت ابتلا به پاچنبری نوزاد چیست؟
ناهنجاری پاچنبری نوزاد می تواند علل های مختلفی برای ایجاد داشته باشد اما مهم ترین علت ایجاد این بیماری، ژنتیک است. اگر در خانواده و یا فامیل کسی با این مشکل روبرو شده باشد احتمال ابتلا کودک شما به این بیماری نیز بیشتر می شود و بهتر است تحت نظر متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران و یا شهرتان باشید.
البته بسیاری از عوامل محیطی نیز می توانند در ایجاد این بیماری موثر باشند. عواملی مانند کوتاه بودن تاندون مچ پا، شکستگی و آسیب دیدگی تاندون، آرتروگرییپوز، مهره شکاف دار، تصادف های سنگین و آسیب دیدگی پا و … می تواند دلیلی برای ایجاد ناهنجاری پاچنبری نوزاد باشند.
آشنایی با انواع پاچنبری نوزاد
شاید برایتان جالب باشد که پاچنبری نوزاد انواع متفاوتی دارد. به طور کلی این اختلال دو نوع مختلف دارد که به نام منفرد و غیر منفرد نامبرده می شوند. این دو تفاوت هایی با هم دارند و درمان هرکدام با یکدیگر تفاوت است. در ادامه با این نکات بیشتر آشنا خواهید شد.
پاچنبری نوزاد منفرد:
رایج ترین نوع پاچنبری، همین نوع پاچنبری منفرد است. در این نوع هیچ گونه علائمی از دیگر بیماری ها در نوزاد دیده نمی شود و در زمان تولد، پزشکان شاهد هیچ مشکل دیگری نخواهند بود. این نوع روند درمان کوتاهی دارد و می توان آن را به سادگی درمان کرد.
پاچنبری نوزاد غیر منفرد:
در این نوع از اختلال پاچنبری، علائم دیگری نیز از بیماری های متفاوت مانند بیماری های مربوط به عصب و عضله نیز وجود دارد. همچنین این بیماری مقاوم تر است و برای درمان باید دوره طولانی تری طی شود. احتمال انجام چند عمل جراحی در درمان این نوع اختلال، کاملا طبیعی است.
بهتر است قبل از تولد نوزاد شما مرتب به متخصص سونوگرافی غربالگری در تهران و یا شهرتان مراجعه کنید و تحت نظر پزشک باشید.
چه زمانی می توان این بیماری را تشخیص داد؟
اولین وقت، زمانی است که نوزاد هنوز به دنیا نیامده باشد اما در هفته های آخر بارداری باشید. در این هفته ها بدن کودک کامل می شود و می توان با انجام بهترین سونوگرافی جنین، از ابتلا بودن و نبودن این بیماری اطمینان حاصل کرد.
همچنین در ساعات اولیه بعد از تولد کودک نیز این کار ممکن است. در این روش، پزشک بعد زا تولد کودک، بررسی های لازم را انجام می دهد و در صورت مشاهده این بیماری قطعا درمان روی کودک صورت می گیرد.
البته گفته شد که گاهی اوقات عمل جراحی برای درمان تجویز می شود اما هیچگاه ابتدا شروع فرآیند درمان، عمل جراحی صورت نمیگیرد بلکه ابتدا با انجام فعالیت های فیزیکی و روش های فیزیکی برای درمان این عارضه تلاش می شود.
روش های درمان پاچنبری نوزاد چیست؟
این سوال مهمی است بدانید که چگونه می توان این عارضه را درمان کرد؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که دو روش پونستی و فرانسوی برای درمان این بیماری وجود دارد. در روش پونستی از راه هایی مانند گچ گرفتن پا، کشش های ملایم و… استفاده می شود تا پا به مرور زمان تغییر حالت دهد.
در این روش ابتدا پا را به حالت اصلی برمی گردانند و پ را به طور کامل گچ می گیرند. 6 تا 8 هفته باید این گچ قرار داشته باشد. سپس برای آزادی تاندون عمل کوچکی انجام می شود و همچنین بعد از این عمل باید پای نوزاد 3 هفته در گچ بماند تا تاندون به خوبی شکل بگیرد. همانطور که قبلا گفتیم بهتر است قبل از تولد نوزاد تحت نظر پزشک متخصص سونوگرافی غربالگری باشید.
کلام پایانی
هر نوزادی در قبل و بعد از تولد ممکن است با مشکلاتی دچار شود که قطعا برای بیشتر این مشکلات درمان وجود دارد و نیز نیست که نگران باشید. موضوع این مقاله ما “پاچنبری نوزاد” بود و شما به طور کامل به این بیماری، عوارض آن، علل های به وجود آمدن آن و همچنین نحوه درمانش به خوبی آشنا شدید. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بوده اید کمال تشکر را داریم.
منبع: